Marmaris Kızılbük'te mahkeme kararına rağmen inşaat çalışmalarını sürdüren Sinpaş GYO'nun milli park girişindeki kapısı kaldırıldı. Marmaris Kent Konseyi üyeleri milli parkın girişinde şirkete ait bir utanç kapısının daha bulunduğunu ve o kapıyı da kaldıracaklarını söyledi

Marmaris Kızılbük 'te Sinpaş GYO tarafından yapılmak istenen otel ve konut projesine ilişkin “ÇED gerekli değildir” kararının iptal edilmesine rağmen bölgede çalışmalarının devam etmesi üzerine direnişe geçen yaşam savunucuları nöbetlerinin beşinci gününde kazanım elde etti.
Milli parkın girişinde Sinpaş'a ait utanç kapısının kaldırıldığını belirten Marmaris Kent Konseyi üyeleri, nöbet çadırlarını 450 metre ileriye taşıdı. Milli parkın içerisinde Sinpaş'a ait bir kapının daha bulunduğunu ifade eden yaşam savunucuları, "Beşinci günde yeni nöbet alanındayız. Şirkete ait tapulu araziler milli parkın 250 metre uzağında olmasına rağmen milli parkı işgal etmeye devam ediyorlar. Yeni hedefimiz bu utanç kapısının da kaldırılması olacak" dedi.
Yaşam savunucuları mahkeme kararı sonrasında Marmaris Belediyesi'nin inşaatı mühürlediğini ancak Sinpaş'ın mahkeme kararına uymayarak inşaat alanına beton mikseri sokarken görüntülediklerini vurguladı.
https://twitter.com/KonseyMarmaris/status/1559556317970419717
Sendika.Org