
Forumlar, yerelle özgür gündemlerle, yaratıcılıkları ilerletiyor. Sinop Forumu nükleere karşı pedal çeviriyor. Narlıdere, halk meclislerini kuruyor, soru işaretleri ile açılan okulları ve eğitim sistemini tartışıyor. Kentsel dönüşüm saldırısı altındaki Armutlu, bununla mücadeleyi konuşurken, Kozova işçilerini ağırlıyor. İşçiler ürettiklerini foruma getiriyor
Sinop Park Forumu:
Sinop Park Forumu, #nükleerekarşıpedalçeviriyoruz eyleminde buluştu. Şehir Kulübü önünde bisiklet ve otomobilleri ile toplanan çevreciler, konvoy eşliğinde nükleer santral kurulması planlanan Abalı köyüne gitti.
"Tişörtünü, boyanı, söyleyecek sözünü al gel" diyerek yola koyulan direnişçiler Söğütlersırtı piknik alanında piknik yaptı.
Sinop Park Formu adına açıklama yapan Halil Can İnce, hiçbir ülkenin nükleer atıklardan nasıl kurtulacağını hala bilmediğine dikkat çekti. "10-12 yıl sürecek santral inşaatı yaklaşık 22 milyar dolara mal olacak. Bu santrallerin sökülmesi de yapılması kadar pahalıdır.Yabancı şirketlerin kontrolünde yapılacak nükleer santral dışa bağımlılığı artıracak." diye konuşan İnce, halkın güvenlik gerekçesiyle köylerinden, mahallelerinden uzaklaştırılacağını belirtti.
İnce, "Ormanlarımızı, denizlerimizi tüm doğamızı katledecekler. Birileri daha çok para kazansın diye evimizi toprağımızı komşularımızı, anılarımızı terk etmeyelim" diye konuştu.
Küçük Armutlu Forumu:
Küçük Armutlu Forumu'nun 18 Ağustos buluşmasına Kazova işçileri de katılşdı. Ana gündemin yıkım olduğunu forumda ÇHD Yıkım Komisyonu'ndan Av. Aycan Çiçek ÇHD olarak yıkım programına karşı yaptıklarını, AKP’nin yıkım programının ne anlama geldiğini anlattı. Ardından sorulara geçildi. Halktan gelen sorular tek tek cevaplandı.
Aycan Çiçek’ten sonra sanatçı Feyyaz Yaman insanların evlerine, mahallelerine neden ve nasıl sahip çıkmaları gerektiğini, bu mücadelede sanatçıların sorumluluklarını anlattı.
Yıkım tartışmalarından sonra Kazova Teksti işçilerinden Bülent Ünal söz alarak direnişlerini anlattı. Kazova işçileri ürettikleri kıyafetleri de forum alanına getirdi.
Narlıdere Forumu:
21 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21:00 da Pir Sultan Abdal Parkı'nda toplanacak olan Narlıdere Halk Forumu'nda "Eğitimin Ticarileştirilmesi ve Gericileştirilmesi" konusunda Eğitimsen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Tunalı bir sunum gerçekleştirecek.
Dostluk ve Dayanışma Sofrası'nın kurulacağı forum da Halkın kendi Öz Örgütlülüklerinin yaratılması konusunda deneyimler paylaşılacak. Forumun gündeminde mahalle meclislerinin oluşturulması da var.
Sendika.Org