Polis belinden silahı çekti, silahını kurdu, nişan aldı, tetiğe bastı, silahını tekrar beline taktı. Polisin vurduğu Sarısülük için pek çok kaynak 2 Haziran’da beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtirken, Sendika.Org’a ulaşan abi Mustafa Sarısülük durumun çok ağır ve ümitsiz olduğunu ancak henüz ölümden söz edilemeyeceğini belirtti Polis belinden silahı çekti, silahını kurdu, nişan aldı, tetiğe bastı, silahını […]

Polis belinden silahı çekti, silahını kurdu, nişan aldı, tetiğe bastı, silahını tekrar beline taktı. Polisin vurduğu Sarısülük için pek çok kaynak 2 Haziran’da beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtirken, Sendika.Org’a ulaşan abi Mustafa Sarısülük durumun çok ağır ve ümitsiz olduğunu ancak henüz ölümden söz edilemeyeceğini belirtti
Polis belinden silahı çekti, silahını kurdu, nişan aldı, tetiğe bastı, silahını tekrar beline taktı.
Ethem Sarısülük adlı eylemcinin başından vurulduğu, kafatasından ölümcül yara aldığı çok sayıda tanıkça teyit edildi. Pek çok kaynak Sarısülük’ün beyin ölümü 2 Haziran 17.00 sularında gerçekleştiğini doğrularken, Sarısülük ailesi Ethem’in durumunun ağır olduğunu ancak makineye bağlı olarak yaşatıldığını belirtti.
Aileden rica
Sarısülük ailesi günlerdir Ethem’in öldüğü yönündeki haberler nedeniyle, kendi inisiyatifleri dışında başsağlığı mesajlarından anmalara, hatta cenaze törenlerine kadar birtakım gelişmeler yaşandığını ve bundan rahatsız olduklarını belirtti.
Abi Mustafa Sarısülük, durumun ağır olduğunu bildiklerini ancak Ethem için hala “öldü” denemeyeceğini ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini istediklerini belitti.
İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı doğruladı
Yalanlama haberlerinin sıklaşması ve medyadaki sansür nedeniyle, haberimizi ilgili kaynaklara teyit ettirdik.
Sendika.Org’un sorularını yanıtlayan İHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği haberine ilişkin açıklama yaptı ve “Bu bir vahşettir” dedi.
“Bugün ailesini ziyaret ettiğimizde henüz bu durum yoktu. Öğleden sonra Tabip Odası’nın açıklaması aracılığı ile bilgiyi aldık, çok üzgünüz. Bu bir vahşettir. Dünyanın gözü önünde, tanıklığında gerçekleşen bir olay bu. Derhal bu vahşete son verilmeli. Sorumluları mutlak anlamda soruşturulmalı ve görevden alınmalı. Gezi Parkı gibi projeler nedir, siyasi iktidar bunları açıklamalı. Resmen özür dilenmeli. Soruşturulmalı ve soruşturmanın etkinliği için sorumluları görevden alınmalı.”
Aşağıdaki fotoğraflar polisi silahını çekip, kurup, nişan alıp, ateş ederken gösteriyor.
Çok sayıda eylemci gaz kapsülleri, taş ve mermi ile başından yaralandı.

Emek Gençliği’nden Mutlu Coşar adlı gencin, gaz kapsülü ile yaralandığı yoğun bakımda olduğu ve tedaviye yanıt vermeye başladığı öğrenildi.
(Düzeltme: Haber ilk yayımlandığında, kurşunla yaralanan gencin Coşar olduğu belirtilmişti. Ancak kurşunla yaralanan eylemcinin Ethem Sarısülük olduğu öğrenildi.)
Sendika.Org