İkitelli ve Atakent’teki kadınlar kadın isyanını 8 Mart’ta sokağa taşımak için bir araya geldi. Kadınların etkinliği çoşkuyla geçti

İkitelli ve Atakent’teki kadınlar kadın isyanını 8 Mart’ta sokağa taşımak için bir araya geldi. Kadınların etkinliği çoşkuyla geçti

Özgecan Aslan katledildikten sonra kalabalık eylemler gerçekleştirilen İkitelli’de uzunca bir süredir kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yaklaşırken mahallede bir araya geldi. Atakent Kadın Atölyesi, Dersim Derneği’nden Kadınlar, Halkevci Kadınlar, İkitelli Cemevi Kadın Kolları ve İlerici Kadınlar 1 Mart’ta Yıldız Düğün Salonu’nda bir etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlik AKP iktidarının bugüne kadar kadın bedenini ve toplumsal hayatı hedef alan gerici söylemlerini hatırlatan bir video gösterimiyle başladı. Erkek ve devlet şiddetiyle katledilen kadınlar anısına saygı duruşuyla başlanan etkinlikte mahalledeki kadınların ortak hazırladığı metin okundu. Panel ile başlayan etkinlikte Psikolog Bilge Açıkgöz, Avukat Züleyha Gülüm ve Siyasetçi Hatice Altınışık’ın katıldığı bir tartışma gerçekleşti. Konuşmalarda kadın mücadelesini kadınların yürütmesinin önemine ve katledilen kadınların “canilik” veya “sapıklıktan” değil erkek şiddetinden dolayı hayatını kaybettiğine değinildi.
Panelin ardından Atakent Kadın Atölyesi korosu sahne aldı. Haziran İsyanı’ndan sonra bir araya gelen ve çalışmalarını sürdüren koronun “Hür doğdum hür yaşarım” şarkısı yoğun alkış aldı. Koronun ardından kadınlarla dayanışma için gelen Cemile Sönme ve Nilüfer Sarıtaş sahne alarak kadınları halaylarla çoşturdu. Gece sonunda yükselen kadın isyanıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sokağa çıkma çağrısı yapıldı.
Sendika.Org