Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Mehmet Cengiz’den savunma geldi: “Milletime küfredecek kadar aptal mıyım?”

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2’nci dalgasında gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz tapelerde yer alan “Bu milletin a.ına koyacağız” sözleri için, “Ben ülkemin her köşesinde iş yapıyorum. Toplam çalışan sayımız 30 bini aşıyor. Milletime küfredecek kadar aptal mıyım?” dedi
Hürriyet gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar’a konuşan Mehmet Cengiz, 17-25 Aralık tapelerinde yer alan sözlerini inkar etti. 30 bin çalışanı olduğunu vurgulayarak “Milletime küfredecek kadar aptal mıyım” diyen Cengiz’in ettiği küfür için açıklaması şöyle:
“Tapeler ortaya çıkınca çok düşündüm. Öncelikle, “Ses benim mi?” dedim. Sonra o cümleyi hangi saikle kurdum diye düşündüm. Çünkü, iki kişi arasındaki telefon görüşmesi özel de olsa, yayınlanıp, kamuoyuna mal olunca o cümle üzerime yapıştı kaldı. O tapeleri hazırlayan polisler bile, yakışıksız cümlede geçen ‘millet’ kelimesi için, ‘Bu kelimeyle rakiplerini kastediyor’ diye özel not düşmüşler. Ben ülkemin her köşesinde iş yapıyorum. Toplam çalışan sayımız 30 bini aşıyor. Milletime küfredecek kadar aptal mıyım? Libya’da büyük işlerimiz vardı. Olayların olduğu günlerde şantiyemizi bastılar. Şantiyeden telefon geldi, ‘İki Libyalı vefat etti, 4 Türk personel de yaralı’ dediler. 86.7 milyon dolarlık iş makinesi parkımız yağmalandı, yakıldı. O telefon görüşmesi sırasında küfürlü konuştuğumu hatırlıyorum. Ancak, yine de oradan mı ayıklanıp cümle konuldu çok emin değilim.
Sendika.Org