DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası’nın (Sine-Sen) 11. Olağan Genel Kurulu 9-10 Mayıs tarihlerinde Sesam binasında gerçekleştirildi. 250 delegeyle gidilen genel kurulda toplam 203 delege oy kullandı. Sinema emekçilerinin son yıllarda yükselen mücadelesi Genel Kurul’a da yansıdı. Sine-Sen tarihinin en coşkulu ve en yoğun katılımlı genel kurullarından biri olan kurul, sendika açısından da önemli bir demokrasi […]
DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası’nın (Sine-Sen) 11. Olağan Genel Kurulu 9-10 Mayıs tarihlerinde Sesam binasında gerçekleştirildi. 250 delegeyle gidilen genel kurulda toplam 203 delege oy kullandı. Sinema emekçilerinin son yıllarda yükselen mücadelesi Genel Kurul’a da yansıdı. Sine-Sen tarihinin en coşkulu ve en yoğun katılımlı genel kurullarından biri olan kurul, sendika açısından da önemli bir demokrasi deneyimi olarak yaşandı.
10 Mayıs’ta gerçekleşen ve üç ayrı listenin sendika yönetimi için oylandığı seçimi Celal Çimen’in başkanlığında seçimi seçime giren liste, 203 oyun 97’sini alarak kazandı. Seçime giren diğer listelerden Yönetmen Sırrı Süreyya Önder’in başkanlığında Serpil Güler, Janset Paçal, Erkan Can, Önder Naim Çakar, Feridun Koç ve Ümit Çırak’ın oluşturduğu liste 67 oyla ikinci olurken, Nilüfer Açıkalın’ın başkanlığında seçime giren ve Mevlüt Ekinci, Hüseyin Özşahin, İlkay Dabay, Ümit Ardabak ve Canan Özkan’ın oluşturduğu diğer liste ise 40 oy aldı. Seçimde 3 oy geçersiz sayıldı.
Oylama sonucunda Genel Başkanlığa Celal Çimen, Genel Sekreterliğe Selda Çiçek; Yönetim Kurulu üyeliklerine Oruç Demir, Hüseyin Kuzu, Murat Muslu, Nalan Başaran, Zafer Ayden; Denetim Kurulu üyeliklerine Çiğdem Sezgin, Ahmet S. Serdival, Sinan Güngör ve Disiplin Kurulu üyeliklerine Meltem Savcı, Ahmet Soner, N. Deniz Namoğlu seçildi.
Oylamanın ardından kürsüye çıkan her üç başkan adayı da önümüzdeki dönem geçmişte olduğu gibi mücadelelerini omuz omuza sürdüreceklerini açıkladılar.
Yeni Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Sine-Sen, “gücünü emeğin yüce değerinden alan, normatif etiğe dayanan, kendi üretim koşullarını yaratarak bağımsız yapısını geliştiren, desteğini üyelerinden alan, evrensel-temel hak ve özgürlüklere sahip, ırk, cinsiyet, inanç, din, mezhep, dil ve düşünce ayrımı gözetmeksizin, sorunlara çözüm üreten, çağdaş, yeniliğe açık ve şeffaf, üyelerin doğrudan ve geniş katılımını sağlayacak, demokratik, bağımsız bir sınıf-kitle örgütüdür” diye tarif edildi.
Genel Kurul sonucunda Sine-Sen’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu:
GenelBaşkan; Celal Çimen,
Genel Sekreter: Selda Çiçek
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Oruç Demir, Hüseyin Kuzu, Murat Muslu, Nalan Başaran, Zafer Ayden;
Denetim Kurulu Asil üyeleri: Çiğdem Sezgin, Ahmet Servidal, Sinan Güngör;
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Meltem Savcı, Ahmet Soner, N. Deniz Namlıloğlu;
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Aras Demiray, Cenk Yengin, Emrah Dönmez, Hale İşsever, Melih Biçer, Murat Zubi, Galip Görür.
Denetim Kurulu Yedek Üyeler: M. Ziya Ülkenciler, A. Rıza Soydan, Demirhan Keskin;
Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Fırat Yünlüel, A. Fuat Onan, Oya Semerci.
Sendika.Org