Doruk Madencilik işçileri, şirket tarafından kısmi bir ödeme yapıldığını ancak bu ödemenin alacaklarının 50’de biri bile etmediğini ifade etti. Salı günü saat 18.00'de SSS Holding önüne çağrı yapan Bağımsız Maden-İş, "Ankara halkını madencilerin sesini yükseltmek adına Yıldızlar SSS Holding önüne çağırıyoruz!" dedi

Yatırılmayan maaşları ve tazminatları için Beypazarı’ndan Ankara’ya yürüyen Doruk Madencilik işçileri, direnişlerinin 16., açlık grevlerinin sekizinci gününde.
Doruk Madencilik işçileri, nöbet alanları olan Kurtuluş Parkı’ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürümek istedi. Madenciler de desteğe gelen Ankaralılar da polis barikatlarını yıktı. Polis saldırısıyla Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu gözaltına alındı. Aksu ve Çakır, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Bağımsız Maden-İş, yarın sat 18.00'de SSS Holding önüne eylem çağrısında bulundu.

Sendika.Org