Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde üniversitelilere yönelik saldırılarda sık sık yer alan, muhalif öğrencileri "terörist" diyerek hedef gösteren Abdurrahman Gülseren, 10 Ekim'in yıldönümünde yaptığı paylaşım nedeniyle IŞİD'i övmekten cezaevine girmiş. İşte Gülseren'in cezaevine giriş hikayesi ve kirli sicili

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde üniversitelilere yönelik saldırılarda sık sık yer alan Abdurrahman Gülseren 10 Ekim 2019 tarihinde "#10EkimAnkaraKatliamı" isimli hashtag'i kullanarak "#10EkimAnkaraKatliamı kınıyorum; daha iyisi olabilirdi. :)" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Gülseren hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği iddiasıyla 3713 sayılı TMK 7/2 , 5237 sayılı TCK 53 maddeleri ile cezalandırılması" istemiyle kamu davası açılmıştı. Açılan dava sonucunda Gülseren "Suçu ve suçluyu övmek" suçlamasıyla 1 yıl hapis cezası aldı. Gülseren, 2025 yılında Ağustos ayında cezaevine girerken yaptığı paylaşımda ise neden cezaevine girdiğine dair bir bilgi vermemişti.

Gülseren hakkında verilen kararda "Sanığın adli sicil kaydında HAGB ilamının bulunması, duruşmaları takip etmemesi, tutum ve davranışları itibariyle hakkında TCK 62. maddenin uygulanmasına yer olmadığına, sanığın adli sicil kaydının HAGB ilamının bulunması, mahkememizce gözlemlenen davranışlarında suç işleneceğinden çekineceği yönünde olumlu kanaat bulunmadığından" HAGB hükümlerinin uygulanmasına ayrı ayrı yer olmadığına karar verildi.
Ülkü Ocakları Üyesi Abdurrahman Gülseren, 2021 Ocak ayında bir grupla birlikte Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı düzenlemişti. Silahlı ve sopalı saldırının ardından tutuklanan Gülseren, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
10 yılı aşkın süredir DTCF'de öğrenciliğini sürdüren Gülseren üniversitede olduğu yıllarda birçok saldırıda yer aldı. Gülseren bu 10 yılı aşkın süre içerisinde birçok üniversiteliyi "terörist" diyerek hedef gösterdi.
Gülseren, geçtiğimiz günlerde DTCF'de yemekhane eylemi yapan üniversitelilere yönelik saldırılarda yer aldı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla üniversitelileri hedef gösterdi ve tehdit etti. Gülseren'in son günlerde yaptığı paylaşımlardan biri şu şekilde:

Abdurrahman Gülseren, 2024 yılında yer aldığı başka bir saldırıda yine üniversitelileri "terörist" diyerek hedef göstermişti.

Abdurrahman Gülseren 2021'de DTCF'de üniversitelilere yönelik saldırıda yer almış ve “Bu okulda barınamayacaksınız, gününüzü göreceksiniz” demişti. Gülseren yine 2021 yılında katıldığı saldırılardan birinde bir öğrenciyi "Bu okulda teröristlik yapamayacaksınız anladın mı? Devlet nedir göreceksiniz" diyerek tehdit etmiş, ardından aynı öğrencinin kişisel bilgilerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Gülseren'e ilgili paylaşımından dolayı "hakaret ve özel hayatın gizliliği ihlali"nden dava açılmıştı.
Gülseren, 2019 tarihinde de yapılan bir saldırıda yer almış, ardından bu paylaşımı yapmıştı:

Gülseren kendisine sürekli uzaklaştırma cezası verildiğini söyleyerek 2022'de DTCF önünde eylem yapmıştı Eylem duyurusunu yaparken fakülte dekanını da "terör sevicisi" olmakla suçlamıştı.

Sendika.Org