MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından açığa çıkan halk isyanına, CHP’nin tutumuna ve yargı süreçlerine ilişkin yaptığı açıklamada iktidarın süreci yönetimine yönelik örtük bir eleştiri sundu, sürecin uzamasından rahatsızlık duyduğunu ima etti. Bahçeli, “Ekrem İmamoğlu’yla ilgili mahkeme süreçlerinin ivedilikle görüşülüp karara bağlanması gerekmektedir” dedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından açığa çıkan halk isyanına, CHP’nin tutumuna ve yargı süreçlerine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. İktidarın süreci yönetimine yönelik örtük bir eleştiri sunan Bahçeli, sürecin uzamasından rahatsızlık duyduğunu da ima etti.
Mahkemenin bir an evvel kararını vermesini gerektiğini ifade eden Bahçeli, kamuoyunun gündeminde sürekli bu hareketin olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni saran hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı Silivri Cezaevi’nde bulunan zanlı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili mahkeme süreçlerinin ivedilikle görüşülüp karara bağlanması gerekmektedir.
Tanık ifadeleri, sarih ve sahici delillerle birlikte diğer sair bilgi, belge ve bulguların dava dosyasına eksiksiz ilavesinin yapılması suretiyle kovuşturma etapları tamamlanmalı, şayet zanlı Ekrem İmamoğlu suçsuzsa beratı, değilse tecziyesi maşeri vicdana muvafık halde mutlaka ve olabilecek en kısa sürede temin edilmelidir.
Televizyon ekranlarından, gazete sayfalarından ve sosyal medya platformlarından sabah akşam kerameti kendinden menkul bir yolsuzluk failiyle ilgili abuk sabuk görüş, düşünce ve paylaşımları aziz milletimiz dinlemeye ve izlemeye mecbur değildir.
Bahçeli, CHP’nin İmamoğlu’nun özgürlüğü için yapılan imza kampanyasını da hedef alarak şunları söyledi:
İmza toplayarak dehşet verici iddiaların faili olan bir zanlının cezaevinden çıktığı veya çıkarıldığı görülmüş, duyulmuş şey değildir.
Üstelik imza toplayarak bir ülkenin erken seçime gitmesi diye bir şey de ancak tahayyül ve tenakuz aleminin bir mahsulü olup yok hükmündedir.
Özgür Özel 100 milyon imza toplasa ne olacak, ne çıkacak, neye yarayacaktır?
İmza kampanyası filmiyle isyan ve işgal çatısı örülmek isteniyorsa, bunun bedelini muhatapları hukuken ve siyaseten çetin derecede ödemeye hazır olmalıdır.
Sendika.Org