Ankara Altındağ’da Battalgaz Mahallesi’nde Suriyeli bir grupla başka bir genç grup arasında çıkan tartışmada iki genç bıçakla yaralandı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen yaralı gençlerden biri hayatını kaybetti. Bunun üzerine faşist bir grup mahalleliyi kışkırtarak tekbirlerle Suriyelilerin yaşadığı bölgeye yürüdü. Bölgede 2016’da faşistlerin sudan bahanelerle çıkardığı ve daha sonra ev ve dükkan yağmasına dönüşen bir kavganın ardından sürekli gerginlik hakim
Ankara Altındağ’da Battalgaz Mahallesi’nde dün (10 Ağustos) gece Suriyelilerin yaşadığı bölgede Suriyeli bir grupla başka bir genç grup arasında tartışma çıktı. Nedeni bilinmeyen tartışmanın sonrasında Suriyeli grup iki genci bıçakladı. Y.A, yanında bulunan bıçakla, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler’i yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Bıçaklanan gençlerden biri ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Altındağ’da her şey bir bahaneye bakıyor: Suriyeli karşıtı kışkırtmalar 2016’dan bu yana sürüyor
Battalgazi’de bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada bıçaklanan iki gençten biri yaşamını yitirdi
? @publichaber https://t.co/CB8wHLVudz pic.twitter.com/82TZ8TE4N2
— sendika.org (@sendika_org) August 11, 2021
Dün geceki bıçaklı saldırının sebebi henüz öğrenilemedi. Ancak Suriyeli gençlerin mahalledeki iki genci bıçaklamasının ardından faşistler, mahalle halkını da kışkırtarak Suriyelilerin yaşadığı bölgeye yürüdü. “Ya Allah, Bismillah, Allahuekber” sloganlarıyla yürüyüşün ardından mahalleye çok sayıda polis geldi. TOMA’lar sokak girişlerini kapatarak mahalleyi ablukaya aldı. Polisin müdahalesi sonrasında saldırgan grup da çok geçmeden dağıldı.
Faşistler, mahalle halkını da kışkırtarak Suriyelilerin yaşadığı bölgeye yürüdü. “Ya Allah, Bismillah, Allahuekber” sloganlarıyla yürüyüşün ardından mahalleye çok sayıda polis geldi. TOMA’lar sokak girişlerini kapatttı
? @publichaberhttps://t.co/CB8wHLVudz pic.twitter.com/0okViHONMG
— sendika.org (@sendika_org) August 11, 2021
Sendika.Org’un mahalle sakinlerinden edindiği bilgilere göre bölgede Suriyelilerle olan gerginliğin temeli 2016’da dayanıyor. 2016 yılında Suriyelilerin yaşadığı bölgede sudan bahanelerle kavga çıkartan ülkücü faşistler, Karapürçek tarafından gelen bir faşist grubun da desteğiyle Suriyelilere saldırmıştı. Sokakta uygulanan şiddetin yanı sıra ev ve dükkanlar da yağmalanmış saldırının sonrasında Suriyelilerle mahallenin geri kalan kesimi arasında sürekli bir gerginlik var.
Mahalle sakinleri, o günden bu yana basit gerginliklerden kavgaların çıktığını ve provokasyonlara elverişli bir ortam oluştuğunu ifade ediyor.
Ankara Valiliği, yaptığı açıklamada iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Sendika.Org