Ulukışla’da 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı saldırının iddianamesinde saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ve Reyhanlı Katliamı ile ilişkili olduğu ileri sürüldü

Ulukışla’da 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı saldırının iddianamesinde saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ve Reyhanlı Katliamı ile ilişkili olduğu ileri sürüldü
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014’te otoyoldaki bir yol kontrol noktasında gerçekleştirilen, biri asker, biri polis 3 kişinin ölümü, 7’si asker 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı ile ilgili iddianame tamamlandı. 11 sanık hakkında hazırlanan iddianame Niğde Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.
58 sayfalık iddianameye göre; Ankara Sincan F Tipi Hapishanesi’nde İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani, Almanya vatandaşı Benyamin Xu ve Makedonya vatandaşı Muhammed Sakiri, “Anayasayı ihlal”, “6136 sayılı yasaya muhalefet”, “kamu görevlisini kasten öldürme”, “yakalanmamak amacıyla kasten öldürme”, “kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs”, “patlayıcı madde bulundurmak”, “nitelikli yağma” ve “kasten yaralama” ile suçlandı.
Sanıklardan Heysem Topalca İsmayilov Qosqar ve Fuad Mövsümov’un “silahlı terör örgütüne üyelik” ve “resmi belgede sahtecilik” ile de suçlandığı ve 3 kez ağırlaştırılmış müebbetinin istendiği iddianamede 5 kişinin de bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmekten ceza alması talep edildi.
IŞİD ve Reyhanlı bağları
İddianamede yaklaşık 10 ay Suriye’de bir IŞİD kampında kaldıkları ve İstanbul’da eylem yapmaya hazırlandıkları belirtildi. Dikkat çeken bir diğer husus ise Heysem Topalca’nın 11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının da planlayıcısı olduğu.
Ne olmuştu?
20 Mart 2014’te Ulukışla-Adana Otoyolu’nda K.Ö’nün yönetimindeki taksi ile İstanbul’a gitmek üzere Hatay’dan yola çıkan Xu, Ramadani ve Zakiri, yol kontrolüyle karşılaştı. Görevlilere ateş açan saldırganlar, bir astsubay, bir polis ve bir sivili öldürdü, 7’si asker 8 kişiyi de yaraladı. Kamyonu da gasp eden saldırganlar, şoför Turan Yaşar’ı öldürerek kaçtı ve daha sonra yakalandı.
AKP NİĞDE SALDIRISINDAN 'SURİYE' BAĞLANTISINI ÇIKARDI, SEÇİME BAĞLADI
Sendika.Org