İstanbul İkitelli Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği çalışanı Birol Karasu 6 Kasım günü gece saatlerinde K.Armutlu Karanfilderesi mevkiinde haince katledildi. Birol Karasu için 8 Kasım günü saat 10.00’da İkitelli Cemevi’nde bir tören düzenlendi. Birol Karasu’nun cenazesi buradan omuzlarda taşınarak İkitelli Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne kadar sloganlarla getirildi. Burada Birol Karasu’nun nezdinde tüm devrim şehitleri […]
İstanbul İkitelli Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği çalışanı Birol Karasu 6 Kasım günü gece saatlerinde K.Armutlu Karanfilderesi mevkiinde haince katledildi.
Birol Karasu için 8 Kasım günü saat 10.00’da İkitelli Cemevi’nde bir tören düzenlendi. Birol Karasu’nun cenazesi buradan omuzlarda taşınarak İkitelli Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne kadar sloganlarla getirildi. Burada Birol Karasu’nun nezdinde tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yoldaşları Birol’un mücadelesini anlattı. Birol’un en sevdiği türküler ve marşlar hep bir ağızdan söylendi. Ardından Birol Karasu’nun cenazesi alkışlar ve sloganlar eşliğinde 4 Levent Sanayii Mahallesi mezarlığına getirildi. 300 kişi kortejler eşliğinde mezarı başına kadar yürüdü. Birol Karasu’nun mezarı başında yapılan anma, sloganlar ve marşlarla son buldu.
Yaşamı
Birol Karasu, 1966 Şebinkarahisar doğumlu alevi bir ailenin çocuğudur. Çocukluğunu Yedikule de yaşadı. Ardından gençlik yıllarını Küçükçekmece’de geçirdi. 1988’de devrimcilerle tanıştı ve birçok kurum ve örgütlülük içinde yer aldı. 1996 yılında Kurtuluş okuru oldu. Daha sonra ise Haklar ve Özgürlükler Platformu (HÖP) ve birçok demokratik kurumlarda görevler aldı. Ardından da demokratik mücadelede yeni bir mevzi olan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği çatısı altında mücadelesine devam etti. Birol Karasu’yu devrimci mücadelesinde öne çıkartan yanları ise fedakâr ve mütevazı olmasıydı. Halkına ve vatanına olan sevgisi ona bu karakterleri kazandıran yanlardı. Evli ve bir çocuk babası olan Birol ve ailesi fakirdi, buna rağmen hiçbir zaman sinmedi ve yılmadı. Can pahasına devrimci değerleri korudu. Birol, hiçbir zaman ayrım yapmayan kendi işini yaptığı gibi başkalarının da eksiklerini gidermeye çalışırdı. Çocuk, yaşlı demez hep iyiyi ve güzeli anlatırdı. Ve Birol bu tarihte hak ettiği yerini alarak şehitler kervanına karıştı.
Kaynak: Haklar Özgürlükler Derneği