Aksa Doğalgaz’a bağlı Bursagaz’da patronun yetki itirazına ve işten atmalara karşı direniş 14. gününde. DİSK/Enerji-Sen öncülüğünde işçiler direnişlerini kent meydanına taşıyacak, mücadelelerini Bursa halkına anlatacak. İşçiler 26 Haziran Cuma günü atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının çekilmesi talebiyle Fomara Meydanı'ndan Kent Meydanı'na yürüyecek. İşçiler tüm Bursa halkını yürüyüşlerine ve mücadelelerine destek vermeye çağırdı

Aksa Doğalgaz’a bağlı Bursagaz’da patronun yetki itirazına ve işten atmalara karşı direniş 14. gününde. DİSK/Enerji-Sen öncülüğünde işçiler direnişlerini kent meydanına taşıyacak, mücadelelerini Bursa halkına anlatacak. İşçiler 26 Haziran Cuma günü atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının çekilmesi talebiyle Fomara Meydanı'ndan Kent Meydanı'na yürüyecek.
Yürüyüşe DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar da katılacak.
DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin direniş alanından yaptığı çağrı ile tüm Bursa halkını yürüyüşlerine ve mücadelelerine destek vermeye çağırdı.
Direnişteki Bursagaz işçilerinden tüm Bursa halkına çağrı
DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin: "26 Haziran'da Fomara Meydanı'ndayız, herkesi yürüyüşümüze davet ediyoruz"
Talepler:
🔸Atılan işçiler geri alınsın
🔸Yetki itirazı geri çekilsinhttps://t.co/S0IbXcoTpZ pic.twitter.com/O7CAtV2qVv— sendika.org (@sendika_org) June 23, 2026
İşçiler direnişlerinin önceki günlerinde bu mücadelenin sadece kendilerinin değil, Bursagaz'dan şikayetçi yüzbinlerce Bursalının da mücadelesi olduğunu belirtiyordu. İşçiler kendilerine kötü çalışma koşulları dayatılırken kesintilerden yüksek faturalara, arıza onarımları için yeterli işçi alınmamasından yanlış borç hesaplarına kadar pek çok konuda Bursalıların da aynı şirketten mağdur olduğunu hatırlatıyordu.
🔴 AKSA BURSAGAZ İŞÇİLERİ SENDİKAL HAKLARININ TANINMASI İÇİN YÜRÜYOR!✊🏻
📌 AKSA @Bursagaz yönetiminin hukuksuzluklarına, hukuksuz işten çıkarmalarına, sarı sendika işbirliklerine ve enerji işçilerinin iradesini gasp etmeye çalışmasına karşı 26 Haziran Cuma günü Bursa Fomara… pic.twitter.com/zCfANDKFHz
— DİSK/Enerji-Sen (@enerjisen) June 22, 2026
Bursa’da Aksa Doğalgaz’a bağlı şehir içi doğalgaz dağıtım hizmeti satan Bursagaz’da işçiler güvencesizliğe ve düşük ücret dayatmasına karşı DİSK/Enerji-Sen’de örgütlendi. Sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurusu sonucu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için yetki tespiti de yapıldı. Ancak işveren ve sarı sendika TES-İŞ eş zamanlı olarak yetki tesciline itiraz etti. Bu itiraz sonucu toplu sözleşme görüşmeleri de başlayamamış oldu. Üstelik sendikal örgütlenme faaliyetlerinde öncülük yapan işçilerden 13’ü de işten çıkarıldı.
Bunun yanı sıra patron sendikayla masayla oturmamak için işçileri Aksa Doğalgaz’a bağlı bulunan Koni adlı diğer şirkete geçmeye zorluyor. Koni’de sarı sendika TES-İŞ örgütlü ve düşük ücretlere razı gelindiği bir toplu sözleşme imzalandı. İşçiler de Koni’ye geçmeleri halinde Bursagaz’da yapacakaları toplu sözleşmeden faydalanamayacakları için bu geçişi istemiyor. Ancak bunu reddettiği için işten atılan işçiler de var.
Enerji işçileri bu sendika ve işçi düşmanlığına karşı şirketin önünde yaptıkları açıklamayla direnişe geçti. İşçiler her gün 08.00-17.00 arasında şirket önünde olacaklarını açıklarken işten atılan tüm işçiler alınana ve yetki itirazı çekilene kadar Aksa’ya bağlı tüm işletmelerin direniş alanı olacağını ifade etti.
Sendika.Org