Hakkında çocuk istismarı ve taciz iddiaları bulunan Prof. Dr. Ahmet Akın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından bölüm başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın, hakkında yapılan sosyal medya ifşasıyla taciz ve istismar iddiaları nedeniyle görevden alındı.
Üniversitenin açıklamasında şunlar söylendi:
Üniversitemizin Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Akın hakkında, bir basın yayın organında yer alan iddialar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir. Söz konusu haber üzerine, ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Sürecin adil, şeffaf ve objektif bir şekilde ilerleyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Üniversite, Akın’ın akademik profilini resmi internet sitesinden kaldırdı. Ayrıca, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanlığı görevine Doç. Dr. Mehmet Boyacı’nın getirildiği duyuruldu.
Medeniyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Ahmet Akın; “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” adı altında “Dönüştürme Programı” ile, yaşları 16-17 arasındaki “LGBTİ+ bireyi olduğunu düşündüğü” çocukları duygusal ve fiziksel istismar ediyor!
Fail Ahmet Akın, kendi… pic.twitter.com/gF9EsNpwX6
— Üniversiteli Feminist Kolektif (@feministkolektf) March 5, 2025
Sendika.Org