Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel kurul boyunca yapılan konuşmalarda özel öğretim kurumlarında yaşanan hak gaspları, örgütlenme önündeki engeller ve mücadele deneyimleri aktarıldı. Öğretmenler toplu iş sözleşmesi yapılmasının önündeki engellerden biri olan 10 no’lu işkolunun parçalanması, eğitim işkolunun kurulması ve belirli süreli iş sözleşmesi dayatmasına son verilmesi için kolları sıvadı
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Üsküdar Bilim Merkezi’nde yapılan genel kurula, Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel okul ve kurs öğretmenlerinin, ücretli öğretmenlerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin, rehabilitasyon merkezi çalışanlarının ve vakıf üniversitelerindeki akademisyenlerin yanı sıra sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve milletvekilleri de katıldı.
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Öğretmen Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy, sendikaların bürokratikleştiği bir dönemde meşru ve militan bir sendikal çizgiyi ortaya koyduklarını ve bunu kolektif bir akılla yapabildiklerini ifade etti. Özel öğretim kurumlarında ağır sömürü koşullarında çalışmaya zorlanan öğretmenlerin artık çalacak bir kapılarının olduğunu söyleyen Aksoy, emek hareketinin güçlü bir bileşeni oldukları için mutlu olduklarını ekledi.
Aksoy, TÖS’ün, TÖBDER’in ve Eğit-Sen’in mirasını sahiplendiklerini ifade ederken öğretmen hareketinin geçmişinden dersler çıkardıklarını ve bu derslerle öğretmen hareketinin geleceğini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Kendi mücadelelerine de özeleştirel yaklaştıklarını ifade eden Aksoy, her ne kadar güvencesiz öğretmenlerin sendikası olarak ortaya çıksalar da aşamadıkları tartışmalar nedeniyle sigortasız çalıştığı için üye ve delege olamayan öğretmenlere genel kurulda karar hakkı tanıyamadıklarını belirtti. Aksoy, örgütlenme ve hak arama süreçlerinde aşamadıkları engelleri de masaya yatıracaklarını ve gelecek dönemde daha etkin bir mücadele programı ortaya koyacaklarını ifade etti.
Öğretmen Sendikası Genel Kurulu: Öğretmenler yeni mücadele dönemi için kolları sıvadı
Genel Sekreter Hüseyin Aksoy:
“Meşru, militan bir mücadeleyle sokakları, bakanlık önlerini taleplerimizle donattık. Sendikamızı daha da güçlendirmek için buradayız”https://t.co/YJnm5ltpoT pic.twitter.com/SKUAlfT7s9
— sendika.org (@sendika_org) February 1, 2025
Genel kurul boyunca yapılan konuşmalarda özel öğretim kurumlarında yaşanan hak gaspları, örgütlenme önündeki hukuki ve hukuk dışı engeller, mücadele deneyimleri aktarıldı.
Öğretmenler yeni mücadele dönemine dair şu hedeflerle genel kuruldan ayrıldılar:
Konuşmaların ardından yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulları seçildi.
Sendikanın Kadın Sekreteri Eda Efil Aksoy’un çağrısıyla kadınlar sahnede
Sendika.Org