İsrail ordusu gece saatlerinde Lübnan’ı işgale başladı ve operasyonun “hedefli ve İsrail sınırındaki güney köyleriyle sınırlı” olacağını açıkladı. Hizbullah İsrail’in kuzey bölgesine saldırılar düzenledi ve Tel Aviv’i roketlerle hedef aldı
İsrail ordusu gece saatlerinde Lübnan’ı işgale başladı ve operasyonun “hedefli ve İsrail sınırındaki güney köyleriyle sınırlı” olacağını açıkladı. Tanklar ve birlikler karada ilerlerken savaş uçakları Lübnan’ın çeşitli bölgelerini vurmaya devam etti; Bekaa’daki bir ambulans merkezine düzenlenen hava saldırısında sekiz kişi, Filistinli mültecilerin kaldığı Ayn el-Hilve kampına düzenlenen saldırıda ise beş kişi öldü.
Hizbullah da İsrail’in kuzeyinde bulunan Ştula, Matalla ve Avivim bölgelerine saldırılar düzenlediğini duyurdu. Bunun yanı sıra Tel Aviv’i roketlerle hedef aldı ve patlamalar İsrail’in orta kesimlerinde duyuldu. Ancak patlamaların roketlerin çarpmasından mı yoksa durdurulmasından mı kaynaklandığı anlaşılamadı.
Yemen’deki Husiler de Tel Aviv’in Yafa bölgesinde İsrail ordusuna ait bir askeri hedefi vurduğunu açıkladı. Ayrıca dört insansız hava aracının da Eilat kentindeki askeri hedeflere saldırdığı belirtildi. Husiler tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi.
Açıklamada “Yemen silahlı kuvvetleri Filistin ve Lübnan’daki tüm kararlı [savaşçıları] uluslarını savundukları ve İsrail-Amerikan saldırganlığına ve onların tüm ülkeleri ve halkları boyunduruk altına alma planlarına karşı koydukları için selamlamaktadır.
Gazze’de de hava saldırıları durmadı. Yerel yetkililere göre, Gazze’de yerinden edilmiş ailelerin barındığı bir okulun bombalanması sonucu en az yedi kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı. İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nuseirat mülteci kampına düzenlediği saldırıda yedisi çocuk en az 13 kişi hayatını kaybetti.
Sana devlet haber ajansına göre İsrail savaş uçakları Salı günü şafaktan önce Suriye’nin başkenti Şam’ı bombalayarak en az üç sivilin ölümüne ve dokuz kişinin de yaralanmasına neden oldu. Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü, öldürülenler arasında gazeteci Safa Ahmed’in de bulunduğunu açıkladı.
Kaynak: Middle East Eye, Al Mayadeen, El Cezire