Grev yasağı tanımayan metal işçilerinden kazanım: Schneider Enerji’de anlaşma sağlandı
Tayyip Erdoğan’ın yasaklama kararına greve tam katılımla devam Schneider Enerji’de işverenle Birleşik Metal-İş temsilcilerinin görüşmesinde anlaşmaya varıldı

Tayyip Erdoğan’ın yasaklama kararına greve tam katılımla devam Schneider Enerji’de anlaşma sağlandı. Birleşik Metal-İş, yasak kararını tanımayacağını açıklayınca MESS’in de davetiyle işverenle bir görüşme yapıldı.
Yapılan görüşme sonunda anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre;
- Birinci 6 ay için 31 Ağustos’taki saat ücretlerine yüzde 46,3 oranına ilaveten seyyanen 20 TL, ikinci 6 ay için 28 Şubat 2023 tarihindeki saat ücretlerine yüzde 18 zam yapılacak. Ancak mart ayındaki son altı aylık enflasyon oranının yüzde 18’i aşması halinde, aşan kısmın tamamı 28 Şubat’taki ücretlere yansıtılacak.
- Üçüncü 6 ay için 6 aylık enflasyon oranının üzerine saat ücretlerine 5,04 TL eklenecek, dördüncü 6 ay için ise 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.
- Sosyal haklarda ise yıllık yüzde 100 zam yapılacak. Kurban Bayramı ödeneği için yüzde 120 oranında artış yapılacak.
Sendika.Org