Diyarbakır Barosu ev sahipliğinde yapılan 9. Hayvan Hakları Kurultayı on üç baronun katılımı ile gerçekleştirildi
Türkiye Baroları Hayvan Hakları Kurultaylarının dokuzuncusu Diyarbakır Barosunun ev sahipliğinde; Adana Barosu, Ankara Barosu, Bursa Barosu, Gaziantep Barosu, Şanlıurfa Barosu, Konya Barosu, Antalya Barosu, İzmir Barosu, Tekirdağ Barosu, Samsun Barosu, Muğla Barosu, Hatay Barosu ve Bursa Barosunun katılımıyla 10 Eylül’de düzenlendi. Kurultay, deney hayvanları, avcılık meselesi, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki sorunlar, HAYDİ uygulamasının aktifleştirilmesi ve sokakta yaşayan hayvanlara dair hak ihlalleri gündemiyle toplandı.
Yayımlanan sonuç bildirgesinde şunlar yer aldı:
- Av ihalelerine karşı iptal davaları için bireysel ve barolar nezdinde toplu başvuru mekanizması oluşturulacak.
- Deneylerde kullanılan hayvanlara dair özellikle tüm barolar bulunduğu kentteki üniversite ve diğer kurumlardan bilgi edinme başvuruları ile veri toplayacak ve bir sonraki Kurultayda değerlendirilmek üzere ortak veri haline getirecektir.
- Meram, Mudanya, Bayındır ve Gölbaşı ilçelerinde meydana gelen vakalara dair elde edilen bilgiler çerçevesinde ayrı ayrı ortak raporlar ve bu raporlara binaen başvuru dilekçeleri oluşturulacak, barolar nezdinde ortak dilekçeler ile gerekli adli ve idari başvurular yapılacaktır.
- “Doğal yaşam alanı” olarak tabir edilen uygulamalara dair raporlama çalışması yapılacak ve adli/idari başvurular için ortak dilekçeler hazırlanacaktır.
- Her baro nezdinde İl Hayvanları Koruma Kuruluna katılım yönünde girişimde bulunulacaktır.
- HAYDİ uygulamasının etkin işletilmesi adına gerekli hazırlık ve çalışmalar yapılacaktır.
- Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Barosu ortaklığında bir çalıştay düzenlenecektir.
- Kurultay’da alınan kararların yürütülmesi için “Yürütme Kurulu” oluşturulacaktır.
- 10. Hayvan Hakları Kurultayı için Muğla Barosu bünyesinde hazırlıklara başlanılacaktır.
11/09/2022 tarihinde dört baro merkez/komisyon üyeleri, @hakim_komite ve @HadAdalet eşliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaret gerçekleştirilmiştir. pic.twitter.com/YpezZTvVN0
— Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi (@dbhayvanhaklari) September 11, 2022
Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin Hayvan Hakları Kurultayı’na katıldık. Baroya ve merkeze davetleri ile organizasyonları için teşekkür ederiz. pic.twitter.com/esZINEDqoy
— HAKİM – Hayvan Hakları İzleme Komitesi (@hakim_komite) September 11, 2022
Kurultay avukatlarıyla Diyarbakır Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti pic.twitter.com/Pp5hmewMj7
— Hayvanlara Adalet (@HadAdalet) September 11, 2022
Sendika.Org