Silopi’de bugün(5 Ocak) evlerinden silah zoruyla çıkarılıp gözaltına alınan kişiler arasında DİHA Silopi muhabiri Nedim Oruç’un da olduğu açıklandı

Silopi’de bugün(5 Ocak) evlerinden silah zoruyla çıkarılıp gözaltına alınan kişiler arasında bulunan DİHA Silopi muhabiri Nedim Oruç’un gözaltı işlemi sırasında nereye götürüldüğü uzun süre açıklanmadı. Kamuoyu tarafından emniyete yapılan baskılar sonucu Nedim Oruç’un gözaltında olduğu söylendi
Silopi’de bugün(5 Ocak) evlerinden silah zoruyla çıkarılıp bir spor salonuna götürülen kişiler arasında bulunan DİHA Silopi muhabiri Nedim Oruç, polislerin işkencesine maruz kaldı. Polislerce yerde sürüklendikten sonra kuzeni ile birlikte zırhlı bir polis araca bindirildiği aktarılan Oruç’un ve kuzeninin nereye götürüldüğü uzun süre açıklanmadı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde bugün Şehit Harun Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, silah zoruyla evlerinden çıkarılarak, Yenişehir Mahallesi’nde bulunan ve adeta bir toplama kampına dönüştürülen kapalı spor salonuna götürüldü.
Evlerinden çıkarılıp spor salonuna götürüldükleri öğrenilen 37 kişi arasında günlerdir sıkıyönetim uygulamaları altındaki ilçede yaşananları kamuoyuna aktaran DİHA Silopi muhabiri Nedim Oruç da yer aldı.
Daha önceden başka kişilerin de tutulduğu spor salonuna götürülenlerin edinilen bilgilere göre burada GBT kontrolleri yapıldı.
Yapılan sorgulamanın ardından DİHA muhabiri olduğu anlaşılan Oruç, burada özel harekat timleri ve askerlerin işkencesine maruz kaldı. Darp edildiği aktarılan Oruç, yerde sürüklendi.
Maruz kaldığı bu işkencenin ardından ise Oruç, kuzeni Emine Güleç ile birlikte zırhlı bir araca bindirilerek spor salonundan götürüldü. Kamuoyu tarafından emniyete yapılan baskılar sonucu, emniyet Nedim Oruç’un gözaltında olduğunu açıkladı.
Sendika.Org, DİHA, ANF