İstanbul Şişli’de Rüstem Elibol isimli erkeğin öldürdüğü Bahar Aksu için kadınlar sokaklara çıktı. Edirne Kadın Platformu’nun çağrısıyla Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, cinayetin münferit değil sistematik olduğuna dikkat çekti
İstanbul Şişli’de Kazım Orbay Caddesi’nde, boşandığı erkek Rüstem Elibol Bahar Aksu’yu önce kaçırmaya çalıştı, ardından öldürdü. Aksu’nun ölümünün ardından Şişlili Kadınlar, “Güvenli ve özgür bir yaşam istiyoruz” diyerek sokağa çıkmıştı.
Bugün (7 Mayıs) Edirneli olan Bahar Aksu’nun katledilmesi üzerine Edirne Kadın Platformu’nun çağrısıyla Saraçlar Caddesi üzerinde bulunan PTT önünde basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını Edirne Kadın Platformu adına Şahide Ağaoğlu yaptı.
Ülkede kadın cinayetleri ile her gün en az 3 kadın öldürüldüğünü ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
“Kendi atladı, düştü, kayboldu, intihar etti” gibi nedenler öne sürülerek 5 kadın cinayeti daha yaşanıyor. Kadın cinayetleri bir cins kırımıdır. Bu ülkede kadın kırımı var.
Bugün Edirneli Bahar Aksu’nun cenazesindeydik. Kadınlar olarak saf tuttuk. Bahar’ın kendini tüm koruma çabasına rağmen Şişli’de herkesin gözü önünde, güpegündüz, sokak ortasında boşandığı erkek tarafindan tasarlanarak katledilmesine, basından tüm ülke şahit oldu. Bahar Aksu’nun öldürülmesi münferit bir cinayet değildir. Bahar, boşanmış, sadece kendi yaşamını devam ettirmeye çalışan bir kadın olduğu için, cinsiyetinden dolayı öldürülmüştür. Bu ülkede yalnız, özgür bir hayatı tercih eden kadınlara tahammülü olmayan bir zihniyet tarafından öldürülmüştür. Tekrar ediyoruz, herkes duysun bu ülkede kadın kırımı var.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Sendika.Org