Uludağ Birinci Oteller Bölgesinde yer alan Kervansaray Otel’de yaşanan yangında Milli Kayakçı Berkin Usta ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı olan babası Yahya Usta hayatını kaybederken, anne Fikriye Usta ise bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırıldı
Bursa Uludağ’da, Ocak ayında turizm işletme belgesi olmadığı için kapatılan Kervansaray Otel’de yangın çıktı. Yangında 2 kişi hayatını kaybetti.
Bursa Uludağ’da yanan Kervansaray Otel’in müdürü gözaltına alındı.
Ölenlerden birinin, 24 yaşındaki Milli Kayakçı Berkin Usta olduğu açıklandı.
Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, Uludağ Oteller Bölgesinde bulunan ve 2 Ocak’ta konaklama izni iptal edilen otelde 05.29’da yangın çıktığı ihbarı alındığı belirtilerek, “Yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 110 personel ile anında müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanılmıştır. Otelde bulunan 12 personel müdahale ekipleri tarafından çıkarılmıştır. Çıkarılan personelden 2’si maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden personele Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada da Uludağ Oteller Bölgesi’nde bulunan bir otelin kafeterya bölümünde, sabah saatlerinde çıkan yangına saat 05.29’da yapılan ihbar üzerine 3 dakika içerisinde müdahale edildiği belirtildi.
Kentimizde, Uludağ Oteller Bölgesi’nde bulunan bir otelin kafeterya bölümünde, bugün(27 Mart 2025 Perşembe), sabah saatlerinde çıkan yangına, 05.29’da birimlerimize ulaşan ihbar üzerine, İtfaiye Daire Başkanlığımız, 25 araç ve 60 personel ile 3 dakika içerisinde müdahale… pic.twitter.com/LafMMXJwrY
— Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) March 27, 2025
Sendika.Org