ESP, SKM ve SGDF’ye dönük polis operasyonunu protesto etmek üzere Süreyya Operası önünde yan yana gelenlere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) dönük operasyonlarda 41 kişinin gözaltına alınması sonrası ESP, operasyonu protesto etmek için Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önüne çağrı yaptı.
Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Çiçek Otlu ve Kezban Konukçu’nun da bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de alana geldi.
Abluka içerisinde konuşan ESP Eş Genel Başkanı Murat Çepni, “Onların yanındayız. Onların mücadelelerinin devamcılarıyız” ifadelerini kullandı.
Eylem öncesi Süreyya Operası yoğun bir polis ablukasına alınırken, eylem başlamadan toplanan kitlenin etrafını saran polis, çok sayıda kişiyle gözaltına aldı.
Devrimciler polis saldırısına, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “ESP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarıyla yanıt verdi.
Gazeteciler, görüntü almaları engellenerek alandan uzaklaştırıldı.
Polis saldırısı ve ablukaya Kadıköy halkı da tepki gösterdi. Polis, tepki gösteren kitleye saldırarak bir kişiyi daha gözaltına aldı.
ESP operasyonunu protesto eden devrimcilere polis saldırdı
🔹ESP, SKM ve SGDF’ye dönük polis operasyonunu protesto etmek üzere Süreyya Operası önünde yan yana gelen devrimcilere polis saldırdı, çok sayıda devrimci işkenceyle gözaltına alındı.
➡️https://t.co/pkiyqjBd1v pic.twitter.com/GIiFJw8CoP
— Etkin Haber Ajansı (@etkinhaberajans) January 22, 2025
Kaynak: ETHA