Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırının ardından Halk TV’deki Medya Mahallesi programında gelişmeleri yorumlayan, olaya dair aklındaki soruları sesli şekilde ifade eden gazeteci Ayşenur Arslan hakkında önce RTÜK tarafından soruşturma başlatıldı. Halk TV Arslan’a sahip çıkmayarak programı yayından kaldırdı. Ardından da terör soruşturması başlatıldı. Arslan hemen sonrasında gözaltına alındı. İfadesinin ardından da serbest bırakıldı
Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırının ardından Halk TV’deki Medya Mahallesi programında gelişmeleri yorumlayan gazeteci Ayşenur Arslan, saldırının planlanma ve gerçekleştirme sürecine dair oluşan soru işaretlerine değindi.
Kamuoyuna yansıyan detayların mantık çerçevesinde birleştirilmesinin zor olduğunu, saldırıyı gerçekleştirenlerin Emniyet Genel Müdürlüğü önüne kadar kolayca gelebildiğini ifade ederek çeşitli sorular soran Arslan hakkında önce RTÜK’ten soruşturma geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan’ın sorularını ‘katliamın engellenmesine üzülmek’ olarak lanse edip soruşturma açıldığını belirtti.
Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir.
Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız.
Bu… pic.twitter.com/1mIgVowhs1— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) October 2, 2023
Şahin’in hamlesinin ardından Halk TV’de Arslan’a sahip çıkmadı. Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu yaptığı açıklamada Arslan’ın sorularını ‘talihsiz sözler’ olarak değerlendirip programı sonlandırdıklarını ifade etti. Mahiroğlu’nun açıklaması şöyle:
Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.
Yaşananların ardından terör soruşturması da gecikmedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında “terör örgütü propagandası yapma” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından resen soruşturma başlattı.
Arslan ardından TEM polisleri tarafından evinden gözaltına alındı. Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Arslan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Sendika.Org