Hazırladığı aylık iş cinayetleri raporlarıyla sınıf mücadelesinin önemli bir alanına ışık tutan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, artan sabit giderlerinden dolayı faaliyeti sürdürebilmek adına dayanışma çağrısı yaptı
Hazırladığı aylık iş cinayetleri raporlarıyla sınıf mücadelesinin önemli bir alanına ışık tutan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, artan sabit giderlerinden dolayı faaliyeti sürdürebilmek adına dayanışma çağrısı yaptı. İSİG Meclisi yaptığı açıklamada devletten, sermayeden ve siyasi partilerden bağımsız bir hat çizmek adına hiçbir kurumdan fon almadığını belirtirken önümüzdeki dönemde de bu çizgilerini güçlendireceklerini ifade etti.
Destek olmak isteyenler İSİG Meclisi’nin sosyal medya kanallarından ya da [email protected] adresi üzerinden iletişime geçebilir.
Tek seferlik ya da düzenli bağışlar için çağrı yapan İSİG Meclisi’nin açıklaması şöyle:
Merhaba,
12 yılı aşkın süredir işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında birçok meslekten ve kurumdan gelen emekçiler olarak gönüllü bir çalışma yürütmekteyiz. Eylül 2011’den itibaren de aylık ve yıllık iş cinayetleri raporları başta olmak üzere; çocuk-yaşlı-göçmen-kadın sağlığı, Covid-19, OHAL, işkolları (metal, maden, kimya, tarım, inşaat vb.), şehirler (İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Antalya vb.) çalışmaya bağlı intiharlar, çalışmaya bağlı ani ölümler, çevre ve halk sağlığı vb. birçok raporlar hazırladık.
Yine bir yandan paneller, sempozyumlar düzenlerken diğer yandan işçi direnişlerinin olduğu alanlarda basın açıklamaları yaparak ve yine ulusal-yerel basın yayın organlarında işçi sağlığı ve güvenliği sorununu görünür kılmaya çalıştık, adımlar atılmasını sağladık ve işçi aileleri ile dayanışma içinde olduk.
Bu süreçte devletten, sermayeden ve siyasi partilerden bağımsız bir hat çizerken hiçbir şirketten, uluslararası kuruluştan ya da herhangi bir kurumdan fon almadık, proje işi yapmadık. Gelir kaynaklarımızı gönüllülerimiz, sendikalar ve meslek örgütleri ile olan dayanışma aidatları oluşturdu. (Ancak bu noktada da emek örgütleriyle oluşabilecek her türlü patronaj ilişkisini reddettik.) Önümüzdeki dönemde de bu çizgimizi güçlendirerek devam ettireceğiz.
2022 yılı Nisan ayında da bir dayanışma çağrısında bulunmuştuk ve bunun sonucu bir mali denge sağlamıştık. Ancak “Türkiye Yeni Ekonomi Modeli” denilen politikalar özellikle sabit giderlerimizin olağanüstü artışına neden oldu. Bu noktada işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesine gönül veren bütün arkadaşlarımızdan (tek seferlik ya da aylık-düzenli) destek bekliyoruz.
Dayanışma ezilenlerin inceliğidir..
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi
Sendika.Org