Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesi, yeni bakanın sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde “adalet” yazılı pankartlarını Meclis’e asacaklarını aktardı
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 805’inci gününde devam ediyor.
Suruç’taki evlerinden çıkıp Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbete başladı. Adliye önünde bulunan beton bariyerlere “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankart asan aile, yolu adliyeye düşen yurttaşlara yaşananlara dair bilgi verdi.
Katliama dair süren davanın sonuçlanmasını isteyen Şenyaşar: “Artık herkes görevini yerine getirsin. Bütün gerçekler ortada. Hastane kamera kayıtlarının çalındığı söyleniyor. Biz görüntülerin var olduğunu ve devletin arşivinde olduğunu biliyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyen herkes bu suça ortak oluyor. Yeni Adalet Bakanı gerekeni yapmaz ise annem ile birlikte burada astığımız pankartı Ankara’da Meclis’e de asacağız. Bakanlığın kapısına da asacağız. Geç gelen adalet adalet değildir” şeklinde konuştu.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı