Erdoğan’ın mitinglerde izlettiği montaj görüntülere erişim engeli gelince yeni video hazırlandı. Yeni videoyu 'Kadın Buluşması' programındaki konuşmasında izlettiren Erdoğan, "Suç üstü yakalandılar" dedi. Kadınlar için birçok reformu ve özgürlüğü verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Bunlar başkan olursa kadınların haklarını ellerinden alacak dediler" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin feshini unuttu. "Hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık" diyen Erdoğan, "Kızlarımızın başlarından başörtülerini çekip aldılar" şeklinde konuşmasını sürdürdü
Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Buluşması’ programında konuştu. Bu kez de montajlı görüntülere erişim engeli gelince bu kez de PKK liderlerinin AKP-MHP ittifakının sandıkta kaybetmesinin önemli olduğunu söyledikleri videoları izlettirdi.
Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları etkinliğinde konuştu:
14 Mayıs günü şahsıma ve Cumhur İttifakı’na verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediytorum. Meclis’te 323 vekil ile çoğunluğu elde ettik. Cumhurbaşkanlığında da 49.54 ile rakibimizden 5 puan önde bitirdik. Önümüzde seçimlerin en kritik aşaması var. İkinci tur için1 gün kaldı. Bu pazar bir kez daha sandıklara gidip belki de hayatımızın en önemli tercihlerinden birini yapacağız. Ülkemizin ve evlatlarımızın geleceğine dair mühim karar vereceğiz.
Vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadele ile milletimizin huzurundayız. Hiçbir ayrım yapmadan, mağdurlara sahip çıkışımızla milletimizin huzurundayız. 20 yıldır kazandığımız eserlerle milletimizini huzurundayız. Her kul gibi yapmak isteyip yapamadıklarımızla, eksiklerimizle, kusurlarımızla milletimizin huzurundayız. Diğer tarafta SSK’yı batıran, CHP’yi batıran bir kifayetsizlik örneği var. Daha 2 hafta öncesine kadar bedava ev vadettiği insanı gece yarısı kapı dışarı eden bir vicdansızlık örneği var. Koltuğunu korumak için Kandil’deki terör ele başlarından Pensilvanya’daki hainlere kadar hepsine çiçek dağıtan bir teslimiyet var. Rakiplerini minder dışına atmak için şantaj, baskı, tehdit, kumpas dahil her yolu meşru gören bir ilkesizlik var. Bakanlık pazarlığı… Hale bak. Yüzde 1’i zor bulan bir gruba 40 milletvekili dağıtan bir garip insan var.
Bir özelliği de hesap uzmanı… Bu nasıl hesap uzmanı ki yüzde 1 bile olmayanlara kendi vekil sayılarını yok edecek sayıda bir oranla 40 tane vekillik dağıtıyor.
Bu pazar çok önemli. Bu pazar inşallah benim milletim hesap uzmanlığının en güzel örneğini sandıklarda bunlara verecek.
Türk siyasetinin 21 yıldır unuttuğu tüm kötülükleri 3 aya sığdırmış bir çapsızlık örneği var.
Erdoğan, sonrasında mitinglerde izlettiği montaj görüntülere erişim engeli geldiği için yapılan yeni videoyu izletti.
Videonun ardından şunları söyledi:
Selo’nun çıkmasını istiyorsanız oyları Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz diyorlar. Kim bu Selo? Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Edirne’de cezasını çekiyor. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Hukuk devletinde sen kendini tamamen hukukun üzerine çıkartıp Selo’nun çıkmasını istiyorsanız oyları bize vereceksiniz nasıl dersiniz? Bu yüzden Erdoğan 323 kişi ile devam ederse hukuktan başka hiçbir şey tecelli etmez.
Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti CHP… Diyor ki bırakın general olsa ne yazar? Halka ne diyor, it sürüleri… Diyen kim? O da bir HDP’li… Ben merak ediyorum, bu yargı nerede? Bu şekilde saldıran birine karşı şu ana kadar yargı devreye girdi mi? Yargı da maalesef devreye girmedi. Bu onlardan değil ama farklı bir kesimden olmuş olsaydı yakasına yapışır içeri alırlardı Gazi Mustafa Kemal’e hakaretten.
Suçüstü yakalandılar.
Erdoğan izlettiği videodan sonra “Sandıkları patlatacağız” dedi. İstanbul’un fethinin 29 Mayıs’a denk geldiğini ifade eden Erdoğan, pazar günü çok partili döneme geçişin yıldönümü olduğunu söylerek pazartesi fethi kutlamak istediklerini belirtti.
Sabahın çok erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine giderek oraları bayram yerine çevirme çağrısı yapan Erdoğan, “Sandığa kadın elinin gideceğine inanıyorum. Sizlere güveniyorum” dedi.
“Pazar’a kadar değil mezara kadar sizinleyim” diyen Erdoğan, “yüzyılın işini 20 yıla sığdırdık” başlıklı videosunu gösterdi.
Yine AKP iktidara geldiğinde öğrencilere bursun 45 lira olduğunu hatırlatan Erdoğan, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını “kural” haline getirdiklerini söylerken “İhtiyaç duydukları zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu yine biz gösterdik” dedi. Kadınlar için birçok reformu ve özgürlüğü verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Bunlar başkan olursa kadınların haklarını ellerinden alacak dediler” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin feshini unuttu. “Hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık” diyen Erdoğan, “Kızlarımızın başlarından başörtülerini çekip aldılar” şeklinde konuşmasını sürdürdü. “Bay bay Kemal’den bir şey olmaz” diyerek başörtülülere seslendi. “Diyarbakır annelerine neden uğramadın” diyen Erdoğan, Babala TV’yi izlemediğini gösterdi.
Erdoğan ardından “Daha çok yapacak işimiz var” başlıklı video ile devam etti. Videoda ailenin “LGBT gibi sapkın akımlardan korunacağı” söylendi.
Kılıçdaroğlu’na “Sen parlamentoda yoksun” diye seslenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun borçları silemeyeceğini söyledi.
“Nazi dönemini andıran nefret söylemlerine asla başvurmayacağız” diyen Erdoğan sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Yine Erdoğan “Sığınmacıların dönüşlerini teşvik edeceğiz” dedi.
Programın sonunda Emine Erdoğan’a ve Tayyip Erdoğan’a hediyeler verildi.
https://twitter.com/AACanli/status/1662066157313044484?s=20
Sendika.Org