Taksitle para cezası verilmişti: AYM Uğur Kurt’u öldüren polisin yeniden yargılanmasına karar verdi

AYM cemevi bahçesinde polis tarafından başından vurularak öldürülen Uğur Kurt’un dosyasında yaşam hakkı ihlali kararı vererek polisin yeniden yargılanmasına ve eşine tazminat ödenmesine karar verdi

Taksitle para cezası verilmişti: AYM Uğur Kurt’u öldüren polisin yeniden yargılanmasına karar verdi

Uğur Kurt, Okmeydanı Cemevi’nde Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere dönük müdahale sırasında polis Sezgin Korkmaz’ın açtığı ateş sonucu boynundan vurularak öldürülmüştü.

Evrensel’in haberine göre, Anayasa Mahkemesi akrabasının cenazesi için gittiği Okmeydanı Cemevi’nde Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere dönük müdahale sırasında polisin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak öldürülen Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt’un başvurusunu karara bağladı. Kurt’un etkili cezai soruşturma yürütülmediği için yaşam hakkının ihlali gerekçesiyle yaptığı başvuru değerlendiren AYM, yaşam hakkının maddi ve usule ilişkin boyutlarının ihlal edildiğine karar vererek Uğur Kurt’u vuran polisin yeniden yargılanmasına eşi Narin Kurt’a ise 90 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Uğur Kurt 14 Mayıs 2014 tarihinde, akrabasının cenazesi için gittiği Okmeydanı Cemevi’nde Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere dönük müdahale sırasında polis Sezgin Korkmaz’ın sıktığı kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki kez ameliyata alınan Kurt müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Sanık polis Sezgin Korkmaz’a 3 yıl boyunca tutuksuz yargılandığı davada, ‘taksiren ölüme sebebiyet vermekten’ 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bu ceza da 12 bin 100 lira para cezasına çevrilerek taksitlere bölünmüştü.

Kaynak: Evrensel

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur