Depremzede öğrenci bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti: Öğrenciler güvenlik kaygısıyla iki gündür okula gelmiyor

Ankara Dikmen'de yaşanan bıçaklı saldırıda depremin ardından Maraş'tan Ankara'ya gelen bir liselinin yaşamını yitirmesinin ardından öğrenciler güvenlik endişesiyle iki gündür okula gelmeye çekiniyor

Depremzede öğrenci bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti: Öğrenciler güvenlik kaygısıyla iki gündür okula gelmiyor

Ankara’da uyuşturucu etkisi altında olduğu söylenen bir gencin bıçakla rasgele saldırısında depremin ardından Maraş’tan Ankara’ya gelen bir liseli yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

ANKARA’DA BIÇAKLI SALDIRI: BİR DEPREMZEDE LİSELİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 5 KİŞİ YARALANDI

Yaşanan bıçaklı saldırının ardından eski adı Dikmen Lisesi olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi öğrencileri güvenlik kaygısı yaşamaya başladı. Saldırı sonrasında dün (30 Mart) okula gelen öğrenciler, kapıda ve okul çevresinde durumun sıcaklığıyla fazladan güvenlik önlemi beklediklerini ancak ‘olağan akışın’ sürdüğünü söyledi.

Öğrenciler kaygılarını dile getirip öğretmenlerine ve idarecilere güvenlik önlemi alınıp alınmayacağını sordu. Ancak kimse tatmin edici bir yanıt vermedi. Bunun üzerine öğrenciler öğle arasından itibaren okuldan ayrılmaya başladı.

Bugün ise okulda yoklama alınmayacağı söylenince okul iyice boşaldı. Ancak bu durumun ne kadar daha böyle süreceği hakkında öğretmenler de henüz bilgi sahibi değil.

Sınavlar ertelendi

Sendika.Org’a durumu aktaran bir öğrenci pazartesi günü yapılacak sınavların da ertelendiğini söyledi. Öğrenci okulda hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında üzüntü ve kaygının yoğun olduğunu ifade ederken iki gündür derslerin de büyük oranda işlenmediğini ifade etti.

Sendika.Org/Ankara

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur