İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'ın suç duyurusu üzerine oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı
Batman’ın Beşeri ilçesinde 18 Ağustos 2020’de İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuksuz yargılanması sürerken, Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan oyuncu Ezgi Mola’ya ceza verilmişti. Kararın ardından, sosyal medya üzerinden Mola’ya destek mesajları yağdı.
Orhan’ın avukatı ise Mola’ya destek tweetleri atan sanatçılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduğu kişilerden biri olan oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında Musa Orhan’a ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Musa Orhan ve ailesi hayati bir tehlikeyle karşı karşıya kalmış!
Suç duyurusunda şunlar denildi:
Bu itibar ile toplum içerişinde insanları yönlendirebilme kabiliyeti bulunmaktadır. Tüm dünyada bir virüs edasıyla yayılan linç kültürü de toplum içerisinde hukuki bir vasfı olmayıp yönlendirme kabiliyeti yüksek kişilerden beslenmektedir. Farah Zeynep Abdullah’ın hakaret içerikli sosyal medya paylaşımının yayınlanmasının ardından ciddi bir kitle tarafından hakaret ve tehdit içerikli mesajlar iletilmiş, müvekkil ve ailesi hayati bir tehlike ile karşı karşıya kalmıştır. İnsan haklarına olan saygısını defalarca dile getiren sanığın en temel haklardan biri olan masumiyet karinesini hiçe sayması, kamuoyuna yansıttığı çizginin bir aktivizm çizgisi değil, popülizm çizgisi olduğunu göstermektedir.
“Her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden farklı değil”
Abdullah ise paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ederek şunları söyledi:
Musa Orhan’a ait spermin ölen İpek Er’in üzerinden çıkması ve Er’in intihar notunda yazılanlar sadece bende değil, toplum genelinde infial yaratmış ve büyük tepki uyandırmıştır. Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmektedir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir.
İlgili haber:
Sendika.Org, DHA