Antalya İşçi Filmleri Festivali’nin galası 8 Ekim günü Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde

17. Uluslararası Antalya İşçi Filmleri Festivalinin duyurusu yapıldı. Film gösterimleri, film gösterim yerleri ve Gala gecesine dair bilgiler paylaşıldı

Antalya İşçi Filmleri Festivali’nin galası 8 Ekim günü Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde

Antalya’da 17. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) düzenleme komitesi DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası, Antalya Halkevi ortak açıklama yaptı. Eğitim Sen Antalya Şubesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Taha Karaman okudu.

Açıklamada şunlar söylendi:

1994 yılından beri dünyada birçok ülkede düzenlenen; emeğin, insanın ve doğanın kamerası Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, artık ülkemizde 17 yaşında. Dünya’nın dört bir yanından gelen toplam 594 film başvuru değerlendirildi. Bu yıl festival kapsamında 49 yerli ve 20 yabancı filme yer verilecek. Türkiye’de ilk gösterimini yapacak 15 adet film var.

Bu yıl göstereceğimiz 69 film ücretsiz, sponsorsuz, yarışmasız ‘Alternatif bir film festivalini’, sinemada oluşturulan ‘piyasa’ kurallarının dışında, gönüllü emekle ülkemizde 17 yıldır gösteriyor, sürdürüyoruz.

Bu sene DİSK, KESK, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi olarak, birçok dost kurumun da desteğiyle Antalya merkez ve birçok ilçede, mücadelenin sesini büyütmek için sorumluluk aldık.

Antalya’da 2009 yılından bu yana Festival kapsamında gala, festival yürüyüşü, söyleşiler, konserler ve diğer sanat dallarından gösterilerde; şehir merkezinde ve ilçelerde, işyerlerinde, kurumların ve belediyelerin salonlarında ve açık hava etkinliklerinde on binlerce izleyiciyle buluştuk.

Festivalimiz her sene dünyada ve ülkemizde emeğe, insana ve doğaya dair öne çıkan mücadeleleri tema edinmiştir. Bu kimi zaman barış, kimi zaman özgürlük, kimi zaman doğal olarak direniş’tir.

Antalya’da, 8-22 Ekim arası düzenlenecek olan Film Festivalimizin Galası, 8 Ekim Saat 19.00’da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Gala programımız, Ödül Töreni, ATO Türk Halk Müziği Korosu Konseri, Grup Dost Ezgi Müzik Dinletisi, Mehmet Özer Şiir Dinletisi ve film gösterimleri ile devam edecek.

Her sene olduğu gibi bu yıl da kentimizde emek ve demokrasi mücadelesi, laiklik, kadın ve LGBTİ+ mücadelesi, doğa ve çevre mücadelesi kültür ve sanat dalında emek vermiş insanlara ödül töreni yapıyor, plaketlerini veriyoruz. Bu sene de plaketlerimizi sahiplerine sunacağız.

Antalya gösterimlerinde bu yıl 29 film yer alacak. Ayrıca bu yıl dört güzel söyleşiyle de izleyicilerin karşısında olacağız. Gösterimlerimiz çok sayıda kitle örgütümüzün salonlarında ve parklarda yapılacak.

Hepinizi Festivalimize katılmaya, bizlerle birlikte Perdeyi açmaya davet ediyoruz.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur