Melis Sezen’i hedef gösteren MHP’li Ahmet Çakar’a kadınlardan tepki: “Asıl suç istediğini giyen bir kadının kıyafetini suç olarak niteleyip hedef göstermektir”

Kadınlar, oyuncu Melis Sezen'in Altın Kelebek törenindeki kıyafetinin kanunen suç olduğunu iddia eden eski MHP'li vekil Ahmet Çakar'a sessiz kalmadı

Melis Sezen’i hedef gösteren MHP’li Ahmet Çakar’a kadınlardan tepki: “Asıl suç istediğini giyen bir kadının kıyafetini suç olarak niteleyip hedef göstermektir”

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar Oyuncu Melis Sezen’i, geçen yıl Altın Kelebek Ödül töreninde giydiği kıyafet nedeniyle hedef aldı.

Akit TV’de yayınlanan programa katılan Çakar, “Bu Sadakatsiz adlı dizide oynayan bir kız var. Adını filan bilmem. Geçen gün bir galaya çağırdılar. Bir kıyafet giymiş o kıyafet kanunen suç. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok” ifadesini kullandı.

Ahmet Çakar’ın sözlerine çok sayıda kadın ve kadın örgütü tepki gösterdi. Ayrıca Sinema, TV, Tiyatro alanlarından kadınların kurduğu bir dayanışma platformu olan Susma Bitsin de bir paylaşım yaptı.

Susma Bitsin, “Melis Sezen’in yanındayız” diyerek şunları söyledi:

Ahmet Çakar’ın, oyuncu Melis Sezen’in kıyafeti ile ilgili Akit TV’de söylediklerini izledik ve öfkelendik. Çakar’ın iddia ettiğinin aksine, müstehcen olan Melis Sezen’in kıyafeti değil kendisinin bir kadınının giyim tarzına dair söz söyleme haddini kendinde görmesidir. Asıl suç ise istediğini giyen bir kadının kıyafetin suç olarak niteleyip hedef göstermektir.

Kadınların bedenlerine ve giyimlerine dair kararları sadece o kararı veren kadını ilgilendirir. Kadınların neyi yapıp yapamayacağı hakkında ahkam kesmek haddinize değil.

Siz kadınları hedef gösterdikçe biz susmayacağız! Biz susmayacağız siz de biteceksiniz. Çünkü biliyoruz susmazsak biter!

Oyuncu Hazal Kaya da tepki gösterdi. Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Oturdunuz koca koca hukukçular (!) torununuz yaşındaki kadının dekoltesini, bedenini mi konuşuyosunuz? Kadına şiddet suç değil mi? Ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz. Ahlakınızda boğulun…” ifadesini kullandı.

Hadise de “Kadınların kıyafeti, dekoltesi, saçı, kilosu ve makyajı hakkında konuşmayı ne zaman bırakacaksınız? Senelerdir söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim!” dedi.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur