Katar’da Çavuşoğlu’na “Mali destek için mi geldiniz?” diye soruldu, TRT yayını kesti

Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim es-Sani ile basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “Katar’dan mali destek talep etmeye mi geldiniz?" diye sorulunca TRT Haber yayını kesti

Katar’da Çavuşoğlu’na “Mali destek için mi geldiniz?” diye soruldu, TRT yayını kesti

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı’nın dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında Doha’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casim es-Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Soru-cevap bölümünde söz alan Reuters muhabiri, Muhammed es-Sani’ye “Katar, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kaosu aşması için nasıl katkıda bulunabilir?”, Çavuşoğlu’na ise “Katar’a mali destek talep etmeye mi geldiniz?” sorularını yöneltti.

Basın toplantısını canlı yayınlayan TRT Haber’in, bu sorular üzerine yayını kestiği görüldü.

Çavuşoğlu’nun YouTube hesabından yayımlanan toplantının kaydında ise söz konusu bölüm izlenebiliyor.

Muhammed es-Sani: “Türkiye’ye desteğimiz devam ediyor”

Katarlı bakanın soruya verdiği yanıt şöyle:

Aslında bu durum her ülkeyi etkiledi. Türk kardeşlerimiz alacakları önlemlerle bu krizleri aşacaktır. Bizim Türkiye’yle olan ilişkilerimiz çok güçlüdür ve desteğimiz devam ediyor. Katar’ın Türkiye’de büyük yatırımları var ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Katar’ın Türkiye’deki yatırımları eskiye dayalı ve yeni değildir. Çok sağlam temellere kurulmuştur. Bu kriz, geçici bir krizdir ve inşallah aşacağız. Böyle meydan okumalardan daha çok güçlü çıkarız.

Çavuşoğlu: “Türkiye herkes için cazip hale geliyor”

“Tamamen katılmadığımı söylemek isterim. Çünkü çok karamsar tablo çizdiniz” diyerek sözlerine başlayan Çavuşoğlu ise sözlerinin devamında şunları kaydetti:

Öyle bir tablo çizdiniz ki Türkiye ekonomisi tamamen bitmiş tükenmiş gibi. Bu doğru değil. Göstergelere baktığınızda Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Uluslararası kuruluşlar da büyüme oranlarını güncellediler. Diğer taraftan ihracata baktığımız zaman da keza öyle. Üretim kapasitesine baktığımızda Türkiye’de bunun arttığını görüyoruz. Burada sıkıntı ne? Kurdaki dalgalanma. Türk lirasının dolar ve avro karşısında son zamanlarda yaşadığı değer kaybı. Bu bir realitedir, böyle bir durum var. Diğer taraftan tabii enflasyon, faizler, bunların hesaplamasına uzmanlarımız çalışıyor Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Kardeşim Muhammed’in de söylediği gibi, bunlar geçici dalgalanmalardır. İstikrara kavuşturulacaktır. Uzmanlar çalışıyor, ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Önemli olan bu resmin tamamıdır. Buna baktığımızda geleceğe yönelik Türkiye ekonomisi büyük ümitler veriyor. Daha doğrusu herkes için cazip hale geliyor. Birçok ülkenin Türkiye’ye yatırım yapmak istediğini sizler de görüyorsunuz. Sadece Merkez Bankası’na ya da borsaya para getirme değil, gerçek anlamda doğrudan yatırımdan bahsediyorum. Biz bugün Katar’dan Türkiye’ye para göndermesi için değil ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için geldik. Zaten SWAP anlaşması da kendi aramızda daha önceden var. Daha önceki yıllarda bu anlaşmaya varmıştık.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur