Tahtakaleliler: “Murat Kurum sözünü tut, imarımızı ver”

Tahtakaleliler, Avcılar Tahtakale Mahallesi Gönüllüleri ile Avcılar Tahtakale Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelerek mahallelerine imar planı çıkarılması için eylem düzenledi. 40 yıldır mahallelerine imar planının çıkmadığını ifade eden yurttaşlar, mahallelerini çevreleyen Ispartakule, Bahçeşehir, Kayaşehir, Başakşehir gibi merkezlere 4 ay içinde imar planı hazırlandığına dikkat çekti

Tahtakaleliler: “Murat Kurum sözünü tut, imarımızı ver”

Tahtakaleliler, Avcılar Tahtakale Mahallesi Gönüllüleri ile Avcılar Tahtakale Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelerek mahallelerine imar planı çıkarılması için eylem düzenledi. 40 yıldır mahallelerine imar planının çıkmadığını ifade eden yurttaşlar, mahallelerini çevreleyen Ispartakule, Bahçeşehir, Kayaşehir, Başakşehir gibi merkezlere 4 ay içinde imar planı hazırlandığına dikkat çekti.

Mahallelerindeki binaların deprem öncesi yapılar olduğunu ve imar sorunu devam ettiği sürece bu dayanıksız yapılarda yaşamaya devam edeceklerini belirttiler.

Mahallenin büyük bir kısmının şahısların müstakil arsaları ve binalarından oluştuğunu kaydeden yurttaşlar, “Tahtakale halkı kimseden bir lütuf istemiyor, hakkı olanı istiyor. İmar planımız onaylansın, eski yapılarımızı yıkıp yenileyelim, arsalarımıza imar planına uygun sağlıklı konutlar yapalım istiyoruz” dedi.

“Murat Kurum sözünü tut, imarımızı ver”

Tahtakale Mahallesi 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli görüldüğü için rezerv alan ilan edildi. Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar mahalle ziyareti sonrası en yakın zamanda imar meselesini çözeceğini belirtti, ancak herhangi bir adım atılmadı.

Yurttaşlar aynı durumun tekrarlandığını, yerel seçimler öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mahalleyi ziyaret ederek seçimden sonra ilk işlerinin Tahtakale’ye imar vermek olduğunu dile getirdiğini ancak aradan geçen 3 yılın ardından somut bir adım atılmadığını kaydetti..

“Tahtakale imar bekliyor, hem de tam 40 yıldır”

Öncelikle mahallenin imar yetkisini elinde bulunduran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’ye ardından Avcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslenene halk: “Göçük altında değil, şimdi el uzatın. İmar sorunumuzu çözün, bulunduğunuz makamların gereğini yapın. Bizi seçimden seçime hatırlamayın. Bizim derdimizi kendi derdiniz gibi görün. 35 bin can deprem tehdidi altındadır, bu gerçeği görün ve çözüm üretin” dedi.

Açıklamanın sonunda, “Bu arada bu ilk bir araya gelişimiz ama son olmayacak. Taleplerimiz karşılık buluncaya dek bir araya gelmeye, sesimizi daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Gerekirse buradan Ankara’ya yürüyeceğiz” denildi.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur