Üniversitelilerden İkizdere direnişine tiyatro gösterili destek

KTÜ Öğrenci Kolektifi, doğası için direnen İkizdere halkına destek vermek için taş ocağı yapılmak istenen İşkencedere Vadisi'nde tiyatro gösterisi yaptı

Üniversitelilerden İkizdere direnişine tiyatro gösterili destek

Rize’nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’ne Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı bölge halkı günlerdir “Yaşam alanlarımıza saldırıyorlar, izin vermeyeceğiz” diyerek direnişte. Köylüler gerek bölgede çadır nöbetleri tutarak, gerek sabahın erken saatlerinde patika yollardan jandarmanın tüm engellemelerine rağmen 8 gündür aralıksız direniyor.

Köylüler, bugün (28 Nisan) yine sabahın erken saatlerinde vadiye geldi. Direnişlerini sürdürmekte karalı olan köylülere çevre illerden gelen birçok doğa savunucusu da destek verdi.

Öğrencilerden tiyatrolu destek

Direnişin 8. gününde bölge halkına destek vermek için , KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) Öğrenci Kolektifi, jandarmanın yolları kapatmasına rağmen patika yollardan vadiye geldi.

Burada köylülerle dayanışmak için, KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin yazmış ve hazırlamış olduğu “Ali cengiz” adlı tiyatro oyunu öğrenciler tarafından oynandı. Öğrenciler ayrıca Aziz Nesin’in kaleme aldığı “Hazreti Dangalak” adlı öyküsünü, uyarlama yaparak masal anlatısına dönüştürdü ve direniş alanında oynadı.

Doğa savunucularının direnişi, şarkılar, türküler, Tulum ve horon eşliğinde devam ederken “Dereler nehirler özgür akacak”, “Cengiz defol bu memleket bizim”, “Katil Cengiz hesap verecek”, “İkizdere geçilmez Rize halkı yenilmez” sloganları atıldı.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur