COVID-19 ölümleri 30 bini aştı: Günlük vaka sayısı 20 binin, toplam vaka sayısı 3 milyonun üzerinde

Sağlık Bakanlığı'nın bugün (21 Mart) açıkladığı verilere göre, bugün 102 kişi yaşamını yitirirken günlük vaka sayısı da 20 bini geçti

COVID-19 ölümleri 30 bini aştı: Günlük vaka sayısı 20 binin, toplam vaka sayısı 3 milyonun üzerinde

Sağlık Bakanlığı’nın bugün (21 Mart) açıkladığı verilere göre, bugün 102 kişi yaşamını yitirirken günlük vaka sayısı da 20 bini geçti. Toplam vaka sayısı ise 3 milyon 13 bin 122 oldu.

70 ilde vaka sayılarında artış yaşandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını paylaştığı insidans haritası üzerinden açıkladı.

Geçen haftaki vaka sayısı haritası ile karşılaştırıldığında 70 ilde sayıda artış yaşandığı ortaya çıktı.

13-19 Mart arasındaki haftalık vaka sayılarını işaret eden haritaya göre geçen hafta olduğu gibi Doğu Karadeniz bölgesindeki vaka yoğunluğu devam etti. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla Covid-19 vakası, Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir, Yalova ve Kilis’te görüldü.

Geçen haftaki insidans haritasına göre Türkiye’nin üç büyük ilinde vaka sayısındaki artış sürdü. Buna göre İstanbul’da sayı 178,25’ten 251,12’ye, Ankara’da 68,53’ten 107,99’a, İzmir’de ise 78,57’den 114,41’e yükseldi. 100 binde en az Covid-19 vakası görülen iller Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır olarak sıralandı.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur