Helikopterden atılarak işkence edilen Osman Şiban, Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı
Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.
Mezopotamya Ajansı’nda (MA) yer alan habere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah polis Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde ikamet eden Osman Şiban’ın evine baskın düzenledi. Baskın sonrası Şiban gözaltına alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Toros Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Şiban’ın işlemleri sonrası serbest bırakıldı.
Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de askerler tarafından alıkonulan Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un helikopterden atılarak, işkenceye maruz bırakılmıştı. Şiban tedavisi için Mersin’de ikamet eden ailesinin yanına getirilmişti.
Sendika.Org