1 Mayıs için Taksim Meydanı’na yürümek isteyenlere polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

1 Mayıs için Taksim Meydanı’na yürümek isteyenlere Beşiktaş’ta ve Sıraselviler Caddesi’nde polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na yürümek isteyenlere hem Beşiktaş’ta hem de Sıraselviler Caddesi’nde polis saldırdı. Sabah saatlerinde Halkların Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi yaklaşık 15 kişilik grup, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Beşiktaş’tan Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.

Barbaros Bulvarı üzerinde yürüyen gruba kısa bir süre sonra polis saldırdı. Polis saldırısı sonucunda yaklaşık 15 HKP üyesi gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından HKP üyeleri ikinci kez Taksim’e yürümek istedi. Yürüyüşe geçen kitleye polis bir kez daha saldırdı. 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.

“Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın”

HKP gözaltına alınan 47 kişinin serbest bırakılmasını isteyerek şu açıklamayı yaptı:

1 Mayıs’ın Anavatanı Taksim yasaklanamaz. Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Kurtuluş Partililer, Türkiye’nin gerçek devrimcileri, İşçi Sınıfı davasının yılmaz savunucuları, her yıl olduğu gibi bu yıl da çukurlara, dolgulara kaçmadan, Taksim için mücadele bayrağını yükselttiler.

“1 Mayıs alanı Taksim’dir” diyerek, “Taksim vatandır, namustur” diyerek aylar öncesinden ilan ettiler Taksim için savaşacaklarını…

Ve bugün, sabahın erken saatlerinde Beşiktaş Meydanı’nda toplanarak Taksim’e doğru yürüyüşe geçti yoldaşlarımız. “Taksim’de 1 Mayıs Engellenemez”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla yürüdüler. AKP’giller’in kolluk kuvveti hınçla, öfkeyle saldırdı yoldaşlarımıza. 20 yoldaşımız gözaltına alındı.

Ancak HKP’nin Taksim mücadelesi bununla sınırlı değildi. Ardından bir grup yoldaşımız daha beliriverdi polis barikatının önünde, aynı sloganlarla, aynı cesaret ve kararlılıkla… Yeniden saldırdılar, yeniden gözaltına aldılar yoldaşlarımızı. Toplamda 47 HKP’li gözaltına alındı.

MYK üyelerimiz, İl Başkanlarımız ve Yöneticilerimiz, Parti Avukatlarımız, genç, kadın, işçi yoldaşlarımız… 1 Mayıs’ı adına yaraşır bir biçimde, mücadele ederek, savaşarak geçirdiler ve dosta da düşmana da İşçi Sınıfı davasına gerçek anlamda sahip çıkan tek hareketin HKP olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Sanmasınlar baskıyla mücadelemizi güçten düşüreceklerini… Sanmasınlar HKP’lilerin Taksim mücadelesinden ‘diğerleri’ gibi kaçacağını, vazgeçeceğini… Korkmayacağız, sinmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz, kazanacağız! 1 Mayıs’ın Anavatanı olan Taksim’i İşçi Sınıfımıza kazandıracağız!

Taksim, 1 Mayıs’ın Alanıdır, Halka Yasaklanamaz! Gözaltındaki Yoldaşlarımız Derhal Serbest Bırakılsın!

Taksim’e çıkmak isteyen 8 kişi de gözaltına alındı

ETHA’nın haberine göre, 1 Mayıs’a yasaklanan Taksim’e çıkmak isteyen Devrimci Gençlik Dernekleri ve Mücadele Birliği üyeleri gözaltına alındı.
Sıraselviler Caddesi’nden Taksim’e “Taksim yasağını tanımıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak çıkmak isteyen Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri Hakan Bütün, Arzum Gündüz, Metin Coşkun, Ahmet Ediz Kankur işkenceyle gözaltına alındı.
Talimane’den Mücadele Birliği pankartıyla çıkmak isteyen Ali Ekber Erarslan, Hıdır Devrim, Süleyman Çakmak, Pınar Kara gözaltına alındı.

Sendika.Org

Sendika.Org'u destekle

Okurlarından başka destekçisi yoktur