Devrimci Öğretmen Silvan’da 10 yaşında bir çocuğun polis tarafından başından yaralanması üzerine açıklama yayımladı
Devrimci Öğretmen Silvan’da polis tarafından gaz kapsülü ile 10 yaşında bir çocuğun başından yaralanması üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Bugün çocuklarımızın sokaklarda özgürce yürüyebilme ve oyun oynayabilme haklarının bile elinden alındığı zorba, faşist ve katil bir iktidar ile karşı karşıyayız” denildi
Açıklamanın tam metni:
Biz; Öğrencilerimizi Sokak Ortasında Vurun/Öldürün Diye Eğitmiyoruz!
Sadece 10 yaşında. Bir katilin ve katillere emirleri verenlerin ülkesinde, başında bir gaz kapsülü, akan kan, belinden düşen pantolon ve sedyeye küçük gelen vücuduyla yatıyor. Ölüm bir kez daha çocuk bedenlerinde halkların öfkesini sınıyor. İktidar çocuk kanını şerbet yapmış içiyor. Bizim içimiz acıyor, öfkemiz patlıyor. Ölme çocuk, ölme Mehmet. Ölme diren!
Diyarbakır sokaklarında top koştururken özgürlük öğrenen küçük bedenler, ilk kez parçalanmıyor gaz kapsülleri ve bombalarla. Uğur Kaymaz ve Ceylan Önkol hala gözlerimizin önünde. İstanbul, bu vahşeti Berkin şahsında bir kez daha gördü. Peki nereye kadar? Nereye kadar çocuklarımızın minicik bedenleri üstünde tepinmeniz? Nereye kadar aldığınız canlar ve sakat bıraktıklarınız? Nereye kadar sizlerin iktidarı?
Polisin artık hiçbir kural ile davranmadığı, yasaların ve evrensel hukuk kurallarının hiçbir biçimiyle geçerli olmadığı bir yaşamın içinde evlatlarımızın canlarını alarak; susturmaya ve sindirmeye çalışıyorlar bizi. İktidarın gücünü tahkim edecek bütün kuvvetlerin, acımasızlığının toplumu pervasızca kuşattığı bir ülkedir bu topraklar. Bugün çocuklarımızın sokaklarda özgürce yürüyebilme ve oyun oynayabilme haklarının bile elinden alındığı zorba, faşist ve katil bir iktidar ile karşı karşıyayız.
Suriye’li, Mısır’lı çocuklara ağlayıp kendi ülkesinin evlatlarına “ama sapanı vardı, ama teröristti, ama sokakta ne işi vardı” diyebilen yetkililerin ülkesindeyiz. Aynı ülkede biz bütün çocuklara ağlarken onlar çocukları ayırmaktalar.
Bizlerin sabır, inat ve kararlılıkla üstüne gideceğimiz şey bu ayrımcılığın ve zorbalığın iktidarı faşizmdir.
Çocukları vurulmayan, öldürülmeyen bir memleket için,
Özgürlük ve eşitlik koklayacağımız bir ülke için,
Bütün dillerde gülebilen çocuklar için,
Mehmet Ezen’i hedef gözeterek vuranların, gaz kapsüllerinin, bombaların olmadığı bir ülke için
Devrimci Öğretmenler faşizme direnmeye ve çocuklarına, öğrencilerine sahip çıkmaya söz veriyor
Sendika.Org