DİSK Basın-İşten twitter yasağına karşı açıklama geldi. Açıklamada AKP iktidarına “Yasaklarınız size çözüm değil, sonunuzu getirecek” denildi
DİSK Basın-İş 20 Mart gecesi mahkeme kararlarıyla twitterın kapatılmasına karşı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, AKP iktidarının ana akım medyayı avcunun içine aldığını, şimdi de sosyal medyayı hedefine koyduğu belirtilirken “Yasaklar çözüm olsaydı sizin koltuğunuzda Abdülhamit’in halefleri oturuyor olurdu. Yasaklarınız size çözüm değil, sonunuzu getirecek” denildi
“DNS’i değiştirdik, sıra sende” başlıklı açıklamanın tam metni:
Twitter 20 Mart gecesi 4 ayrı mahkeme kararıyla kapatıldı. Twitter’a erişimin engellenmesinin nedeni İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza ve 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nden çıkan kararlarla ilgili olduğu ortaya çıktı. 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda İsmet Özel isimli kişi adına açılan sahte twitter hesabının kapatılması ve 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın #hirsizaoyyok etiketiyle ilgili yaptığı şikayet üzerine verdiği karar nedeniyle Twitter’a erişim engellendi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Twitter’a tedbir amaçlı iletişim engeli koyduğunu belirtirken, amacının vatandaşların “kişilik haklarının ihlalinin önüne geçmek” olduğunu ifade etti.
Dibe vurmaya yakınlaşan her yönetici, kandıramadığı kitleleri susturmayı, iletişimini kesmeyi deniyor. Görüyorlar ki, tüm baskı ve yasakları, ne düşüncenin oluşumunu ne de düşüncelerin dile getirilmesini engelliyebiliyor.
Türkiye bir süredir, iktidar tarafından çatışma ortamına sürüklenmeye çalışılmasına, hakkını arayan insanlar üzerindeki baskıların artmasına tanık oluyor. Bunun tek nedeni halkın sırtından yaşayanların iktidarlarını korumak, sömürüyü sürdürmek istemesidir.
Bu ülke gazetecilerin hapse atılmasına, öldürülmesine, gazetelerin bombalanmasına, matbaalara el konulmasına tanık oldu. Bu yasakların hiçbiri o gün koltukta oturanların yerini sağlamlaştırmadı. Aksine tepetaklak olmalarına ve halkın sesini daha güçlü çıkarmasına yol açtı.
İhalelerden pay dağıtarak, telefon talimatları yağdırarak ana akım medyayı avucunun içine alan AKP iktidarının hedefinde şimdi sosyal medya var. Yurttaş habercileri sayesinde, gerçeklerin insanlara ulaşması iktidarın oyununu bozuyor. Türlü bahanelerle, olamayan mahkemelerle yeni yasaklar getirmeye çalışıyor.
DİSK Basın-İş olarak siyasi iktidara hatırlatıyoruz. Yasaklar çözüm olsaydı sizin koltuğunuzda Abdülhamit’in halefleri oturuyor olurdu. Yasaklarınız size çözüm değil, sonunuzu getirecek.
Sendika.Org