Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi Hatay’da talimatla ifade vererek sanıklar hakkında şikayetçi oldu
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi Hatay’da talimatla ifade vererek sanıklar hakkında şikayetçi oldu
Eskişehir’de 2 Haziran akşamı polisin ve gerici-faşist esnafın sokak arasındaki saldırısı sonrası yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi babası Şahap, annesi Emel, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile kız kardeşleri Melike Çakırkaya ve Aylin Taktuk, 25 avukatla birlikte Hatay Adliyesi’ne gelerek ifade verdi. Kayseri’de görülen davayla ilgili Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade veren Korkmaz ailesi ve avukatlar, sanıklardan şikayetçi oldu.
Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, davanın 4’e bölünmesine tepki gösterirken, aile olarak şikayetlerini yenilediklerini aktardı.
Aileye destek veren avukatlar da açıklamada söz aldı. Avukatlar, davanın Hatay ayağında ailenin yanında olduklarını ve davayı sonuna kadar takip edeceklerini ve davaya katılacaklarını beyan ettiklerini aktardı. “Tüm sanıklar öldürme fiilinden ayrı ayrı birinci dereceden sorumludur. Yardım etme kapsamında değerlendirilerek sanıkların suçlarının hafifletilmesi kabul edilemez” diyen avukatlar, 3 Şubat’ta Kayseri’de görülecek davaya da katılacaklarını bir kez daha dile getirdi.
Sendika.Org/ Hatay