Kimliği meçhul bir kişi tutanakları görmek için sendika merkezine giden direnişçi işçilere fiziksel saldırıda bulundu
Hava İş yönetimi işçilere açıklama yapmazken, kimliği meçhul bir kişi de tutanakları görmek için sendika merkezine giden direnişçi işçilere fiziksel saldırıda bulundu
Dün (19 Aralık) Hava İş’in 7 aydır devam eden THY grevinin anlaşmayla sonuçlandığının açıklanmasının ardından, direnişteki işçiler Hava İş merkezine giderek, anlaşma tutanağını görmek istedi.
Ne var ki, Hava İş’in birkaç hafta önce gerçekleşen genel kurulunda üçte birlik delegasyonla yönetimi alan AKP-THY destekli Ali Kemal Tatlıbal’ın açıklamalarına şüpheyle yaklaşan işçilerin tutanakları görme talebi engellemeyle karşılaştı.
Yöneticiler sendika merkezinden uzaklaşırken, kimliği meçhul bir kişi de işçilere fiziksel saldırıda bulundu. İşçiler bunun üzerine geri adım atmadan bir açıklama yapılıncaya kadar sendikada bekleme kararı aldı.
Ali Kemal Tatlıbal yönetime seçilmeden önce direnişe karşı işverenin yanında yer almıştı ve yönetime seçildikten sonra da THY ile “kazanım” görüntüsü altında bir uzlaşmaya varması bekleniyordu.
Sendika.Org