Ankara Tabip Odası, önce sağlıkta otomasyon sistemlerinin sonuçlarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi, ardından direnen Hacettepe işçilerini ziyaret etti
Ankara Tabip Odası, önce sağlıkta otomasyon sistemlerinin sonuçlarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi, ardından direnen Hacettepe işçilerini ziyaret etti
Ankara Tabip Odası, sağlıkta otomasyon sistemleri hakkında Sağlık Bakanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay tarafından okunan basın açıklamasında halkın aldığı sağlık hizmetine güvenmemesine yol açan sistemin, sağlığı ticari bir ürün haline getirdiğine dikkat çekildi. Atalay, “Paran kadar sağlık” anlayışının oturtulduğunu ve halkın hastane hastane gezdiği tiyatro gösterisinin hekimlerde ciddi rahatsızlık uyandırdığını söyledi.
‘Tek bir hasta zarar görürse sorumlusu bakanlıktır’
Hekimlerin en dertli olduğu SARUS programının da sorun çözmek yerine hekimleri yıldırma mekanizmasına dönüştüğünü ifade eden Atalay, 12 madde halinde yaşadıkları sorunları sıraladı ve sorunları defalarca gerekli mercilere ilettiklerini aktardı. Atalay, “Sisteminiz yüzünden tek bir hatsa yanlış tedavi alırsa, tek bir hastanın adli süreçlerinde yanlışlık olursa, hasılı tek bir hasta zarar görürse sorumlusu bakanlık olacaktır” dedi.
Atalay, hekimlerin ve tabip odalarının insanca çalışma koşulları, nitelikli sağlık hizmeti için mücadeleye devam edeceğini, hekimler ile hastaların ihtiyaçlarının aynı çerçeve içinde çözülebileceğini söyleyek konuşmasını sonlandırdı.
Hacettepe Direnişi’ne ziyaret
Ankara Tabip Odası üyeleri, basın açıklamasından sonra Hacettepe Üniversitesi’nde işten atıldıktan sonra direnişe geçen Devrimci Sağlık-İş üyesi sağlık işçilerini ziyaret etti. Direniş çadırına giderek süreç hakkında bilgi alan hekimler, işçilere dayanışma mesajlarını da iletti.
Sendika.Org/ Ankara