MEB’in her yıl öğretmenlerin atamasıyla ilgili “özür grubu tayin hakkı” listesinin bu yıl 71 ilde ‘norm kadro fazlası’ sebebiyle hiç açılmamasına tepkiler sürerken, MEB, aralarında AKP’li bakan ve milletvekillerinin yakınlarının da olduğu “48 şanlı öğretmeni” Ankara merkez ve taşra teşkilatında görevlendirdi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm görevlendirmeleri iptal etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), […]
MEB’in her yıl öğretmenlerin atamasıyla ilgili “özür grubu tayin hakkı” listesinin bu yıl 71 ilde ‘norm kadro fazlası’ sebebiyle hiç açılmamasına tepkiler sürerken, MEB, aralarında AKP’li bakan ve milletvekillerinin yakınlarının da olduğu “48 şanlı öğretmeni” Ankara merkez ve taşra teşkilatında görevlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm görevlendirmeleri iptal etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara merkez ve taşra teşkilatlarında 200 kişiyi görevlendirdi.
Görevlendirmeler, Eğitim-Sen’in 48 kişilik bir görevlendirme listesini bulmasıyla ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesi de, Eğitim-Sen’in bulduğu 48 kişilik listedeki bazı öğretmenlerin AKP’li bakan ve milletvekillerinin yakınları olduğunu tespit etti.
MEB tarafından görevlendirilen 200 kişi, “özür grubu tayin hakkı” kapsamında görevlendirildi. Oysa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, temmuz başında tüm görevlendirmeleri iptal ettiğini duyurmuştu. Bakanlık, başka okullarda ya da geçici görevle çalışan öğretmenleri okullarına döndürmüştü.
MEB’in kuralları bir yere kadar
MEB’in oldukça katı kurallarla belirlediği özür grubu tayin listesinin içinde AKP’li bakan ve milletvekillerinin tanıdıklarının olduğu ortaya çıktı. Eğitim-Sen’in açıkladığı listede; Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yakını Kemal Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın eşi Aslıhan Akdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in yakını Hatice Çelik, AKP Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık da yer alıyor.
MEB: ‘Öğretmen ihtiyacı vardı’
MEB’de bir yetkilinin Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamaya göre; görevlendirilenlerin basına yansıdığı gibi 48 kişi değil, 200 kişi olduğunu ve öğretmen ihtiyacından dolayı gerçekleştiğini, belirtti. Ayrımcılık yapılmadığını ifade eden yetkili; “görevlendirilen 200 kişi içinde sadece birkaç kişi Ak Parti ve vekillerinin yakını” dedi.
Görevlendirmeler AKP’nin adalet algısını gösteriyor
Görevlendirilen 48 kişiye ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünal Yıldız, on binlerce öğretmenin bu katı kurallar nedeniyle hayatlarının altüst olduğunu vurgularken, “Çıkartılan bu görevlendirmelerle siyasal iktidara yakın kişilerin de aralarında bulunduğu bir grubun korunması sayın bakanın adalet algısını ortaya koymaktadır” dedi.
Yeterli tepkinin verilmemesinin iktidarı cesaretlendirdiğini belirten Yıldız, çözüm için daha güçlü tepkinin verilmesi gerektiğini söyledi.
Liste için tıklayınız
Sendika.Org