Bilim ve Gelecek Dergisi 100. sayısına ulaştı. Dergi yazarlarının 100 sayıyı değerlendirdiği haziran sayısında Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası’ndaki yaratıcılığı, “Harun Yahya’nın çakma fosilleri” adlı dosyada inceleniyor Derginin haziran ayında raflarda yerini alan Bilim ve Gelecek’in 100. sayısında, Harun Yahya tarafından kaleme alınan Yaratılış Atlası’ndaki iddialar inceliyor. “Yaratılış Atlası’ndaki ‘Yaratıcılık’ – Harun Yahya’nın Çakma Fosilleri” başlıklı […]
Bilim ve Gelecek Dergisi 100. sayısına ulaştı. Dergi yazarlarının 100 sayıyı değerlendirdiği haziran sayısında Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası’ndaki yaratıcılığı, “Harun Yahya’nın çakma fosilleri” adlı dosyada inceleniyor
Derginin haziran ayında raflarda yerini alan Bilim ve Gelecek’in 100. sayısında, Harun Yahya tarafından kaleme alınan Yaratılış Atlası’ndaki iddialar inceliyor. “Yaratılış Atlası’ndaki ‘Yaratıcılık’ – Harun Yahya’nın Çakma Fosilleri” başlıklı dosyada “Atlas’taki taksonomi hataları”, “Tür, cins, takım, yaşam evresi… hepsi birbirine karışmış”, “Harun Yahya’nın sahte bulguları” adlı yazılar yer alıyor.
Dergi ekibi, 100. sayıya özel yazılar da kaleme aldı. “Henüz bir arpa boyu yol aldık”, “Bilim ve Gelecek’çi olmak”, “Cezaevinde Bilim ve Gelecek” adlı yazılar bu bölümde yer alıyor.
Dergide ayrıca şu yazılar yer alıyor:
Dr. Ali Metin Büyükkarakaya
Bilim ırkçılığı reddediyor
Deri rengimiz nasıl oluştu?
Deri rengi, çevresel değişiklere doğal seçilim yoluyla uyarlanmanın sonucunda ortaya çıkmış bir özellik. Yaşayan insan grupları tek bir türe mensuptur, bunları ırklar halinde gruplamak bilimsel olmayan bir yaklaşımdır.
Ferhat Kaya
Beynin evrimine yol açan gen değişimleri
İnsan beyninin genetik kökeni
Paleontolojik ve genetik kanıtlar özellikle 2 ile 3 milyon yıl arasında insan evriminde çok önemli değişimlerin meydana geldiğini gösteriyor. Genlerimizde kodlu olan tarihöncesine ait bilgiler evrimsel geçmişimiz hakkındaki bilinmeyen noktaları aydınlatıyor.
BİLİŞİM DÜNYASINDAN / İzlem Gözükeleş
İnternette sınıf mücadelesi!
İnternette yeni soğuk savaş mı? Sonraki dünya savaşı, internette mi gerçekleşecek? İnternette örülen duvarlar. Fikri mülkiyet ve yazılım patentleri tartışmaları. İnterneti “medenileştirme”, daha doğrusu denetim altına alma çabaları ve direnişler.
Doç. Dr. Bilge Demirköz ve Ayşenur Gencer ile söyleşi
CERN Evrenin Başlangıcına Yolculuk Sergisi Türkiye’de
Bedeninizde kaç tane parçacık var?
Onları biraz hızlandırıp çarpıştırsak mı?
Çocuk gruplarıyla vücutlarındaki parçacıkları hesaplıyoruz. Ekrandan parçacık sayısını gördüklerinde çok şaşırıyorlar. Türkiye’ye özgü bir şey, özellikle tanrı parçacığı ve tanrı üzerine çok soru gelmesi.
Prof. Naci Balkan
Bilim müzelerinin gelişmiş toplumlardaki yeri
Bilim müzesi bir eğitim ve öğretim fuarıdır. İnsanların öğrenme arzularının kamçılandığı, sergilenen objeler arasındaki ilgiyi, bunların altında yatan bilim ve teknolojiyi açıklayan ve ziyaretçi-bilim diyalogunun fiziksel olarak yaşandığı ortamdır.
Dr. Deniz Akgün
Çevresel etkenli sağlık sorunlarının nedenleri
Sanayi devrimi ile birlikte gittikçe artan fosil yakıt tüketimine bağlı karbon salınımı, hava kirliliği, endüstriyel çevre kirliliği… Yaşanan çevre sorunlarının temelinde kapitalist üretim biçimine özgü etkenler rol oynar.
ANADOLU KÜLTÜRÜNDE AĞAÇLAR / Hasan Torlak
Aşk tanrıçalarının sembolü: Gül
Gül ağacı binlerce yıldan bu yana kadınlarla ve tanrıçalarla ilişkilendirilmiş. Hatta güller, aşk tanrıçaları Afrodit ve Venüs’ün en önemli sembollerinden sayılmışlar.
Bilim gündemi, yayın dünyası, matematik sohbetleri, evrenle söyleşiler, bilişim dünyası, geçmişe yolculuk, briç, forum, bulmaca gibi bölümler ile canlı haberler, bilimsel bilgiler, bilim tarihi öyküleri, söyleşiler, kitap tanıtımları ve tartışmalar da Bilim ve Gelecek’in yeni sayısında..
İletişim için: www.bilimvegelecek.com.tr
Sendika.Org