Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen saldırı sonrasında AKP medyası suçu, Baran Tursun olayının üzerine gidilmesi ve Tursun’u vuran polise ceza verilmesinde buldu Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’ndeki Emniyet Müdürlüğüne 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen saldırıda 1 polis öldü, çok sayıda polis de yaralandı. Saldırı sonrasında konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin saldırının, bomba yüklü aracın emniyet müdürlüğü […]
Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen saldırı sonrasında AKP medyası suçu, Baran Tursun olayının üzerine gidilmesi ve Tursun’u vuran polise ceza verilmesinde buldu
Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’ndeki Emniyet Müdürlüğüne 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen saldırıda 1 polis öldü, çok sayıda polis de yaralandı. Saldırı sonrasında konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin saldırının, bomba yüklü aracın emniyet müdürlüğü önünde patlatılmasıyla gerçekleştiğini ifade etti. Şahin, aracın Maraş’ın Göksun İlçesi’nde trafik ekipleri tarafından fark edildiğini ve takip edilmeye başlandığını kaydederken, saldırının hedefinin Pınarbaşı olmadığını düşündüklerini belirtti. 26 Mayıs günü HPG, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.
“Neden ateş edilmedi?”
Saldırının ardından medyada olayın güvenlik zaafiyeti olup olmadığı tartışmaları başladı, “Neden ateş edilmedi” sorusu sorulmaya başlandı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin araçta sivillerin olabileceği düşünülerek ateş açılmadığını ifade etti. AKP medyası da bu ifadelere yer verirken 25 Kasım 2007’de Baran Tursun’un vurulması olayını hatırlattı. Habervaktim ise Baran Tursun olayını hatırlattığı haberini, “Vursan sorun, vurmasan sorun” başlığıyla verdi.
Habervaktim’e göre Tursun’u öldüren polis ceza almasaydı bunlar olmazdı
Habervaktim, haberin spotunda Pınarbaşı olayında polisin ateş açmamasının yanıtının Baran Tursun olayında gizli olduğunu ifade etti. Haberde, Tursun’u kafasından vurarak öldüren polis Oral Emre Atar’ın 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığını, “malum medya” diye adladırdığı kesimlerin Tursun’un katili olan polise çok yüklendiğini söyledi.
25 Kasım 2007’de neler yaşanmıştı?
Baran Tursun, aracıyla İzmir Karşıyaka’dan Bornova yönüne giderken Bayraklı’daki Tekel Depoları yakınlarında trafik çevirmesiyle karşılaştı ve durmadı. Durmayan Tursun’a polis ekipleri tarafından ateş açıldı. Ateşin açılmasının ardından araç orta refüjdeki elektrik direğine ve ağaca çarparak durdu. Tursun ağır yaralı olarak Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, olayla ilgili “Trafik kazası raporu” düzenledi ve Tursun hastaneye “Trafik kazası yapan kişi” olarak kaldırıldı. Hastanede de Tursun hakkında “Yaralanmalı trafik kazası raporu düzenlendi. Olay, emniyetin ilk kayıtlarına Tursun’un trafik kazasında yaralandığı şeklinde geçti. Dur ihtarı veya kovalamaca ifadeleri bu tutanaklarda yer almadı ancak hekimler Tursun’un kafasında mermi çekirdeği tespit edince işler değişti, ifadeler de değişti. Polis önce “Dur ihtarında bulunduk” dedi, ardından “Kaçıyordu kovaladık” dedi. Sonrasında “Ayağım kaydı silah gayrı iradi patladı” dedi.
Tursun ailesinin polisler hakkında açtığı dava 20 Mayıs 2009’da sonuçlandı. Tursun’u vuran polis 2 yıl 1 ay hapis cezası alırken “Kamu görevlisini suçu bildirmeme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, resmi evrakta sahtecilik” suçlarından dava açılan 10 polis ise beraat etti.
Habervaktim’in haberi için tıklayınız
Sendika.Org