İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde akciğer kanseri tedavisi gördüğü sırada yaşamını yitiren KESK eski Kadın Sekreteri ÖDP PM üyesi Sevgi Göyçe kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı. Esenkent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Göyçe için Avcılar’da bulunan Eğitim-Sen 7 Nolu Şubesi önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, […]
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde akciğer kanseri tedavisi gördüğü sırada yaşamını yitiren KESK eski Kadın Sekreteri ÖDP PM üyesi Sevgi Göyçe kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Esenkent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Göyçe için Avcılar’da bulunan Eğitim-Sen 7 Nolu Şubesi önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, TTB Merkez Konsey Sekreteri Hüseyin Demirdizen, BDP İstanbul Eş Başkanı Asiye Kolçak, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın da aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve sendika üye ve yöneticisi katıldı.
Göyçe’nin tabutu, karanfil ve papatyalarla süslendi, tabutun üzerine Devrimci Yol bayrağı serildi. Cenazeye, ÖDP, KESK, TTB, TMMOB, Eğitim-Sen, BES ve Birgün Gazetesi çelenk gönderdi.
Anma etkinliğinde, “Sevgi devrimci yolumuzda yaşıyor”, “Sevgi’ye sözümüz halk iktidarı”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Yaşasın kadın mücadelesi”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı. Anma etkinliği, devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Anma etkinliğinde konuşan İsmail Hakkı Tombul, “Sevgi Göyçe’yi tanımlamak için kullanacağımız kelimeler tevazu, kararlılık, inanç, umutla geleceğe bakmaktır. Onu yıldızlara uğurluyoruz” dedi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise Sevgi Göyçe’nin kamu emekçilerine çok şey öğrettiğini belirterek, “Mütevazılığıyla asla öğretmen olduğunu hissettirmedi. Hep yol gösterdi. Fedakarlığı ondan öğrendik” diye konuştu.
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Benim ablam yoktu, Sevgi Abla benim ablam oldu. Beni hep koruyup kolladı” diyerek başladığı konuşmasına Nazım Hikmet’in Yaşamaya Dair şiirinden bir bölüm okuyarak devam etti.
Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mücadeleyi de, yaşamayı ciddiye aldığı gibi ciddiye aldı. Yüzünü bile görmediği insanlar için mücadele etti. Ezilenlerin gözü, kulağı, sesi olmak için devrimcilik yaptı.”
Taş, Göyçe’nin adil bir dünya için, sosyalizm için mücadele ettiğini belirtti, “Canım ablam, canım yoldaşım, yolun açık olsun” dedi.
Anma töreninin ardından kadınların omzunda taşınan cenaze, defnedilmek üzere Hadımköy Güzelbahçe Mezarlığı’na götürüldü.
Sevgi Göyce kimdir?
3 Aralık 1958 tarihinde doğan Sevgi Gökçe, üniversite öğrencisiyken devrimci mücadeleye atıldı. Hem üniversite gençlik hem de gecekondu mahalleleri için mücadele etti.
1980 döneminde işkenceye maruz kalan ve Erzurum Cezaevi’ne kapatılan Göyçe, cezaevinden çıktıktan sonra çeşitli işlerde çalışmasının ardından 1996’da öğretmenlik yapmaya başladı.
Göyçe, KESK Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevini yürütürken, Dünya Kadın Yürüyüşü, kamu emekçisi kadınların pantolon giyme mücadelesi, 1 Mart 2003’te yapılan savaş karşıtı büyük mitinginde aralarında olduğu çok sayıda mücadeleye emek verdi.
3 yıldır akciğer kanserine karşı mücadele eden Göyçe, dün sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.
ANF