İşçilere kıdem tazminatını vermeyen HEY Tesktil yöneticisi hayali ihracat şüphesiyle gözaltına alındı. Zonguldak Çaycuma’da işçilere 3 aydır maaşlarını vermeyen başka bir patron da kendi fabrikasını soyarak kayıplara karıştı İşçilere parasını vermeyen ve itiraz edenleri işten çıkaran HEY Tekstil’in bağlı olduğu HEY Group’un yönetim kurulu başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, “hayali ihracat” şüphesiyle gözaltına alındı. Radikal’in haberine […]
İşçilere kıdem tazminatını vermeyen HEY Tesktil yöneticisi hayali ihracat şüphesiyle gözaltına alındı. Zonguldak Çaycuma’da işçilere 3 aydır maaşlarını vermeyen başka bir patron da kendi fabrikasını soyarak kayıplara karıştı
İşçilere parasını vermeyen ve itiraz edenleri işten çıkaran HEY Tekstil’in bağlı olduğu HEY Group’un yönetim kurulu başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, “hayali ihracat” şüphesiyle gözaltına alındı.
Radikal’in haberine göre İstanbul Mali Şube tarafından hayali ihracat yapan bir şebekeye karşı yürütülen operasyonlar sonucunda çoğu işadamı 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HEY Tekstil’in yöneticilerinden Süreyye Sıtku Bektaş’ın olduğu öğrenildi.
HEY Tekstil işçileri 12 Şubat’tan beri İstanbul İkitelli’de bulunan fabrika önünde işlerine geri dönmek için ya da kıdem tazminatlarını almak için direnişlerini sürdürüyor.
Çaycuma’da ptron kendi fabrikasını soydu
Tekstil sektöründe HEY Tekstil gibi birçok şirket işçilere kıdem tazminatını vermiyor. İşçilere kıdem tazminatını vermemek için en bildik yöntem fabrikanın makinelerini kaçırmak. Bunun son örneği 4 Mayıs günü Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde yaşandı. Çaycuma’da Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, M.K’ye ait tekstil fabrikasında 3 aylık maaş alacağı bulunan 150 işçi, sabah işe geldiklerinde çalıştıkları fabrikayı boşaltılmış halde bulunca, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Gece bekçisi Birol Cıbır’a fabrikada sabaha kadar işi olduğu gerekçesiyle izin veren M.K, iddiaya göre, tesisteki ürünleri ve makinelerin büyük bölümünü gece tırlara yükleterek kentten ayrıldı.
Fabrikanın boşaltıldığını öğrenen vergi memurları da tesiste incelemelerde bulunarak vergi borcu bulunduğu bildirilen işyeri sahibinin taşımaya fırsat bulamadığı makineleri ve eşyaları kayıt altına aldı. Makinelerin vergi borcuna karşılık haciz edileceği öğrenildi.
Sendika.Org