Adana’da işlerine geri dönmek için dün Valilik önünde eylem yapan işçiler ve aynı saatlerde Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ önündeki çadıra polis yönelik polis saldırısı sırasında gözaltına alınan işçiler bugün savcılığa ifade verdi. İşçilerden 4’ü serbest bırakılırken 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İşçiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı Adana’da işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren […]
Adana’da işlerine geri dönmek için dün Valilik önünde eylem yapan işçiler ve aynı saatlerde Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ önündeki çadıra polis yönelik polis saldırısı sırasında gözaltına alınan işçiler bugün savcılığa ifade verdi. İşçilerden 4’ü serbest bırakılırken 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İşçiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Adana’da işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren ve Valilik önünde dün eylem yapan enerji işçileri polis saldırısı sonucu gözaltına alınmışlardı. Dün Valilik önünde eylem yapılırken Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ önünde de polis, işçilerin direniş çadırına saldırmıştı. İki olayda toplam 14 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan enerji işçileri bugün savcılığa ifade verdi. Savcılıkta ifade veren 14 kişiden 4’ü serbest bırakılırken 10 kişi, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerin isimleri: Enerji-Sen Örgütlenme Uzmanı Süleyman Keskin, enerji işçileri Tayfur Karakaya, Hasan Erbay, İbrahim Özgür Demir, Mehmet Nurullah Uçar, Şükrü Altındemir, Can Bayır, Serkan Şenol ile enerji işçilerinin eylemine destek veren Kurtuluş Sürmeli ve Nesime Karateke.
Serbest bırakılan işçilerin isimleri şöyle: Erkan Özer, Abdulkadir Zurna, Doğukan Tahir Oymak, Kaan Karanfil.
10 kişi, mahkemeye verdikleri ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Enerji işçileri, gözaltı süresince Terörle Mücadele Şubesi polislerinin sürekli yanlarında durduğunu, bazı polislerin de gözaltına alınmayan işçilerle konuşarak Enerji-Sen hakkında karalamalar yaptığını duyduklarını söyledi.
Enerji işçileri bugün saat 18.00’da İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaparak polis saldırılarını protesto edecek.
Adana Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’de, 3 aydır maaşlarını alamamalrına tepki gösterdikleri için işten çıkarılan işçiler 5 Mart’tan bu yana Enerji-Sen öncülüğünde direnişlerini sürdürüyor.
Sendika.Org