Cihan Kırmızıgül’e hapis cezası verilmesi dün akşam (12 Mayıs) İstanbul’da protesto edildi. Yüzlerce kişi Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelerek Cihan’a özgürlük istedi Kamuoyunda “puşi davası” olarak bilinen davada yargılanan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e 33 yıl 9 ay hapis cezası verilmesi toplumsal muhalefet güçleri tarafından protesto edildi. 25 ay boyunca tutuklu kalan ve 23 […]
Cihan Kırmızıgül’e hapis cezası verilmesi dün akşam (12 Mayıs) İstanbul’da protesto edildi. Yüzlerce kişi Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelerek Cihan’a özgürlük istedi
Kamuoyunda “puşi davası” olarak bilinen davada yargılanan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e 33 yıl 9 ay hapis cezası verilmesi toplumsal muhalefet güçleri tarafından protesto edildi.
25 ay boyunca tutuklu kalan ve 23 Mart günü görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kırmızıgül’ün cezası, indirim maddeleri uygulanarak 11 yıl 3 aya düşürüldü.
Karara karşı Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen binlerce kişi Galatasaray Meydanı’na yürüyerek oturma eylemi gerçekleştirdi. Çok sayıda öğrenci örgütünün katıldığı eylemde öğrenciler sık sık “Bizi de alın memleketi kurtarın”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Cihan çıkacak yine puşi takacak” sloganları attı. Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı yaptı.
Karlı, “Bu dava sadece bir puşi davası. Bu dava bir kimliğin, Kürt olmanın, Kürt bir genç olmanın yargılandığı bir dava. Cihan’ı örgütle, olayla ilişkilendiren tek bir delil yok. Gerçekten neden korkuyorsunuz? Hukuku uygulamaktan neden kaçıyorsunuz?” diye sordu.
“Korkmayacağız,durmayacağız”
Mahkum edilmeye çalışılanın özgürlük mücadelesi olduğunu belirten Karlı, “Bu mücadeleyi mahkum etmek isteyenlere, bizlerin korkup sineceğimizi düşünenlere mesajımız var. Korkmayacağız, durmayacağız, hakikat için, adalet için mücadeleye devam edeceğiz. Sadece Cihan için değil, bütün tutuklu öğrencilerle, bu baskı politikasının hedefi olan herkesle dayanışma için bu yürüyüşe devam edeceğiz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından Milyonlar Adalet İstiyor Platformu adına konuşan Alp Altınörs, TMY’ler olduğu sürece öğrencilerin kampüste değil hapiste olacağını belirterek AKP’de hesabı gençlik soracak dedi.
Eyleme Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Derneği, TKP’li Öğrenciler ve çok sayıda gençlik örgütü de katıldı.
Sendika.Org