Maltepe Üniversitesi’nde bir güzellik yarışması düzenleniyor. Feminist hareketin ilk mücadele alanlarından biri olan güzellik yarışması bu kez, bir üniversite tarafından ve “Güzel bir kariyer için ilk adım” başlığıyla gerçekleştiriliyor Maltepe Üniversitesi, MISS Maltepe 2012 adıyla bir güzellik yarışması düzenliyor. “Güzel bir kariyer için ilk adım” sloganıyla gerçekleştirilecek olan yarışma, üniversitenin bahar şenliklerine “renk ve eğlence” […]
Maltepe Üniversitesi’nde bir güzellik yarışması düzenleniyor. Feminist hareketin ilk mücadele alanlarından biri olan güzellik yarışması bu kez, bir üniversite tarafından ve “Güzel bir kariyer için ilk adım” başlığıyla gerçekleştiriliyor
Maltepe Üniversitesi, MISS Maltepe 2012 adıyla bir güzellik yarışması düzenliyor. “Güzel bir kariyer için ilk adım” sloganıyla gerçekleştirilecek olan yarışma, üniversitenin bahar şenliklerine “renk ve eğlence” katmak için düşünülmüş.
Yarışmanın amacını üniversite “Türk insanını ve özellikle çağdaş Türk Kadınını en güzel şekilde temsil ederek emsallerine örnek oluşturacak kanaat önderi olabilecek, nitelikli genç kızların belirlenmesidir” diye açıklıyor. Yarışmayla ayrıca öğrencilerin cesaretlerini teşvik ederek, özgüvenlerini geliştirmeleri ve katılmcı bireyler olmalarının amaçlandığı da vurgulanıyor.
Yarışmayla ilgili organizasyonunda yer alan Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler’den Özgü Kurt ile görüştük. Kurt güzellik yarışması fikrinin üniversitelilerden çıktığını bildirdi. Üniversitenin yalnızca öğrencilere destek olduğunu söyleyen Kurt, organizasyonun öğrenciler tarafından yapıldığını ve bununla becerilerini artırdıklarını belirtti.
Kurt’un verdiği bilgilere göre yarışmaya şimdiye kadar 20’ye yakın kişi başvurdu. Ancak Kurt, başvuruların sürdüğünü hatırlatarak daha fazla kişinin yarışmaya başvuracağını ekledi.
Kurt yarışmada yalnızca “güzellik” şartı aranmadığını başvuran 16-26 yaş arasındaki kadınlardan transkript, yabancı dil bilgisi konusunda bilgi verilmesini de talep ettiklerini söyledi. Ancak istenen bu belgelerin ve fiziksel görünüşün jüri üyeleri tarafından nasıl değerlendirileceği henüz net değil. Güzellik denen şeyin fiziksel özelliklerden oluşmadığını ifade eden Kurt, yarışmacıların “sempatisine ve zerafetine” de dikkat edileceğini vurguladı.
Yarışmanın “Güzel bir kariyer için ilk adım” sloganını sorduğumuzda, “İşsizliğin hat safhada olduğu zamanlardayız. Eğitim tek başına yeterli değil” diyen Özgü Kurt ancak kafası boş olan bir insanın da yalnızca güzel diye işe alınmadığını belirtti. Kurt laf arasında, iş başvurularından söz ederken toplumda “Güzele bakmak sevaptır” diye bir sözün olduğuna da dikkat çekti.
Sendika.Org